Amsterdam Weekend Guide (29 + 30 + 31 maart)

Inspiratie

Het laatste weekend van maart moet natuurlijk goed afgesloten worden. Nu de lente echt is begonnen hebben wij nog meer zin in het weekend. Oh, weekend we love you. Na een week hard werken is er niks fijner dan ontspannen door dingen te doen die je het allerliefste doet. Geen tijd dus te verspillen met bedenken wat je moet gaan doen, laat dat maar gewoon aan ons over. Een nieuw weekend is aangebroken en dus tijd voor een nieuwe Weekend Guide. Ook dit weekend hebben wij weer de spots verzameld in de Amsterdam Weekend Guide en deze week staat hij in het teken van… Terrassen in Amsterdam!

Terrassen in Amsterdam

Terrassen in Amsterdam

Mama Makan ,  Terrasopening met botanical cocktails (Vrijdag 29 maart)

Ken je de hidden gem van Amsterdam-Oost al? Het terras van Mama Makan is de perfecte plek om van een botanical cocktail en Indonesische hapjes te genieten. Vrijdag wordt vanaf 18:30 uur het terras van Mama Makan feestelijk geopend en de lente verwelkomt met open armen. Tijdens deze opening hebben gasten de kans om hun eigen botanical cocktail te bedenken, waarvan de winnaar daadwerkelijk zijn cocktail op het lentemenu ziet verschijnen. Wie wilt nou niet zijn eigen cocktail op het menu?!

Terrassen in Amsterdam

Café Amoi, voor een weekend vol Gin&Tonics (Het hele weekend)

Café Amoi is het nieuwe zusje van het vroeger bekende Indonesische restaurant Sarang Mas.  Ze is speels, origineel, modern, houdt van gezelligheid en doet graag vaak dingen op haar eigen manier. Deze kenmerken van Café Amoi sluiten ook goed aan bij de Amsterdamse eigenwijze Damrak Gin. Vanaf nu kun je met het lekkere lenteweer genieten van de Damrak x Amoi G&T, deze is afgetopt met London Essence Orange Bitters & Elderflower tonic en een schijfje sinaasappel als garnering. Ook zeker goed te combineren met wat Indonesische versnaperingen.

Terrassen in Amsterdam

Dakterras HOPP, Hotel Casa terrasopening (Vrijdag 29 maart)

Meer van de bier? Dakterras HOPP gaat aankomend weekend weer voor het eerst dit seizoen open! Het zonnetje gaat schijnen dus bel al je vrienden op en hop vooral langs voor een ijskoud biertje en een hapje! Restaurant EAST in Hotel Casa is net geopend en de moeite waard een bezoeken te brengen. Nog even snel wat werk afmaken? Geen zorgen! Het hotel heeft fijne werkplekken, zodat jij zo aan kunt schuiven bij je maten.

Terrassen in Amsterdam

MR PORTER, op het dakterras (zaterdag 30 maart)

De laatste toevoeging aan deze Weekend Guide. Bij één van Amsterdams mooiste fine dining steakhouse MR PORTER, vind je een waanzinnig dakterras, dat ook nog eens het mooiste uitzicht van Amsterdam heeft. Bij deze hotspot is het heerlijk relaxen op de luxe loungebanken en bestel je een verfrissende cocktail. Misschien is het hier nog iets te koud voor maar de mogelijkheid is er: het dakterras heeft een zwembad om een frisse duik in te nemen!

Uiteraard zijn er nog veel meer terrassen in Amsterdam. Wij gaan er de komende tijd veel testen, dus weet je een topterras laat het ons weten.