Bijzondere cocktails en waar jij ze kan drinken!

Inspiratie

‘Even een drankje doen’ is misschien wel de meest voorkomende date. Met een wijntje of biertje drinken om de hoek van je huis kom je dan ook echt niet meer weg! Tegenwoordig wordt alles uit de kast getrokken voor een speciale beleving. No worries, wij hebben dé spots voor jou waar je de meest bijzondere cocktails kan drinken in Amsterdam.

De limited edition gin cocktail

Hendrick’s staat bekend als het ‘komkommer drankje’. Maar de Hendrick’s Orbium brengt een twist van aroma’s met blauwe lotus, kinine en alsem met zich mee. De gin zit in een klassieke zwarte apothekersfles, maar kleurt ook blauw en groen. Het belangrijkste is natuurlijk waar jij hem kunt drinken. Het bijzondere aan deze gin is dat er maar 1000 flessen in Nederland te vinden zijn. Maar liefst 10 bars door heel Nederland hebben hem in huis. Als de laatste druppel is geschonken is de Orbium nergens meer te proeven. Wacht dus niet langer en breng een bezoekje aan bijvoorbeeld cocktailbar Door74 om deze bijzondere cocktail te proeven nu het nog kan!

bijzonder cocktails

Flying Dutchmen Cocktails

Bij Flying Dutchmen Cocktails staan ze bekend om het serveren van klassieke cocktails met een twist. Voor de totale beleving helpt het om de klassiekers eerst beter te leren kennen. Vraag de bartender waarom zij bepaalde keuzes nemen in smaak, ingrediënten en glaswerk. Wil je nog meer te weten komen over het maken van de cocktails, dan vertellen de bartenders jou graag alles tijdens een workshop en training.

bijzonder cocktails

Saints & Sinners bij MR PORTER

Fine dining steakhouse MR PORTER komt met een barmenu. Dit menu zit vol met de meest bijzondere cocktails die passen bij iedere gelegenheid en is opgedeeld in een zondige kant en een heilige kant. De zondige kant schenkt creaties zoals de Persian Rose Fresca, Negroni of een Pornstart Martini. Terwijl de heilige kant zich juist richt op non-alcoholische drankjes en low-ABV-cockatials zoals de Rose Julab, Porters Americano of de Herb Swizzel. Als laatste categorie is er de Flirt waarin de cocktails niet om alcohol draaien maar juist om de smaakbeleving. Laat je verrassen aan de bar!

bijzondere cocktails

Vintage cocktails bij Bardak

Bij Bardak kan je genieten van Israelisch streetfood. Na het leggen van een bodempje, staat de Oosterste drank Arak, de bieren en cocktails voor je klaar! De cocktails tonen net zoveel karakter als de straten van Tel Aviv. Alleen al voor de cocktail Arak Pink Grapefruit, moet je hier een keertje langs. De maaltijd afsluiten met een shot Arak kan natuurlijk ook.

bijzondere cocktails

Signature bijzondere cocktails

Voor een Mediterrane beleving proef je de signature cocktails en het wijnmenu van ZA. Het wijnmenu symboliseert de bruisende reis langs de Mediterrane kust. De wijnen uit Kroatië en Griekenland voor een unieke smaak en de klassieke wijnen uit Spanje en Italië. Het cocktailmenu is geïnspireerd op de vier belangrijkste invloeden van de Mediterraanse cuisine. Italie en haar aperitivo-cultuur, Griekenland met haar spirits en terroir, Marokko met haar specerijen en kruiden en Spanje met haar druivenspirits. Za neemt je mee op een betoverende reis.

bijzondere cocktails

Als je toch liever thuis blijft en zelf aan de slag wilt gaan probeer dan een van onze eigen bijzondere cocktails.