Restaurant The Gaia opent haar deuren

Hotspot

Op dinsdag 5 maart opent restaurant en late night bar, The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein. Chef-kok Ayt Erdogan kookt aan de hand van de vijf Chinese elementen en verbind de Mediterrane en Oosterse keuken. Op een gastronomische wijze weet hij een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken in de vorm van lunch, diner en bites.

De vijf Chinese elementen

Ieder element staat voor specifieke smaken, kleuren en texturen. Hout voor fris zuur, vuur voor bitter, aarde voor zoet, metaal voor pit en water voor zout. Erdogan: ‘De elementen brengen elkaar in balans, maar ze dwingen me vooral tot nog meer inventiviteit. Je kunt niet altijd de geijkte keuzes maken wanneer je gebonden bent aan bepaalde smaken of ingrediënten. Hierdoor vind ik smaken en technieken steeds opnieuw uit.’

Menu kaart

De Basis van het menu komt uit de Zuid-Europese keukens. De technieken zijn vooral Westers en de ingrediënten voornamelijk Oosters. Met die creativiteit maakt The Gaia tradities tot verfijnde gerechtjes. Erdogan brengt uiteenlopende smaken als zwarte thee, ponzu, truffel, pekingeend, buddha’s hand, manti, aardappelpuree a la Robuchon en harira samen op hetzelfde menu.

The Gaia

Team The Gaia

Onder leiding van Maître Robin Van Stipriaan (Ciel Blue, The Harbour Club en Bridges) serveert het team relaxt en kundig. Waar het bar team bijpassende wijnen serveert bij de gerechten, maakt een bijpassende bite de cocktail compleet. Het team vult elkaar perfect aan. Van achter de draaitafel zullen ontspannen beats klinken.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Behind the scenes at The Gaia. @ayt_ems and his team who ensure that only the best of the best is served. 📸: specialpixels

Een bericht gedeeld door The Gaia Amsterdam (@thegaiaamsterdam) op