Hotspot: Bardak – Tel Aviv Street Food

Hotspot

Tel Aviv. Waar muren het canvas van streetartists zijn en de beste restaurants verstopt zitten in de minst opvallende steegjes. Nu hebben we in Amsterdam een stukje Tel Aviv met restaurant Bardak. Wat Bardak betekent? Een georganiseerde bende (als je een poging zou doen het te vertalen)! Dat klinkt nu al gezellig.

Bardak

Bardak – georganiseerde chaos

De TLV-group wees met Bar Fisk de weg richting Amsterdam en haalde in 2018 voor de tweede keer de overweldigende smaken en geuren van Tel Aviv naar de Nederlandse hoofdstad. Dit keer met de Arak cocktails, bieren en streetfood.

Bardak

Het menu

De simpele bereiding van de gerechten vragen om de beste kwaliteit van ingrediënten. Het menu vult zich met gerechten als lamszwezerik, gegrilde garnalen en krokante calamaris. Vergezeld door de uitgebreide vegetarische of vegan opties zoals paddenstoelen-shawarma, gegrilde okra en geblakerde aubergine. Bardak introduceert daarnaast nog door Amsterdam te ontdekken tradities als Arais – sappige lamskebab in een krokante pita die alle smaak van lamsvet opgenomen heeft.

Een “paar” drankjes loopt uit tot een nachtelijk streetfood-bacchanaal als borrelaars het menu ontdekken – de brandstof voor avonden om niet te vergeten. Bardak is de plek voor een pre-party, party óf after-party.

Bardak

Op naar de Ferdinand Bol voor een meer dan gezellig avond, beloofd!