Welke films, series en documentaires kijk je als echte Foodie op Netflix?

Inspiratie

Een lange werkdag achter de rug? Tijd om met je voetjes omhoog op de bank te ploffen en Netflix aan te zetten. Als echte Foodie wil je natuurlijk smakelijke films, series en documentaires kijken. Wij hebben de lekkerste op een rijtje gezet. Omdat je zeker weten trek gaat krijgen van het kijken naar deze lijst, hebben wij hier een lekker recept klaar staan om mee aan de slag te gaan!

Nu te zien op Netflix

Chef’s Table

Met de zesdelige Netflix documentaire serie zit je met je neus bovenop de vingers, gedachten én gerechten van zes ‘s werelds grootste kookkunstenaars. Neem een kijkje in de keukens van Massimo Bottura, Dan Barber, Francis Mallmann, Niki Nakayama, Ben Sherry en Magnus Nilsson. De serie gaat niet alleen over koken  maar vooral over het vechten voor je dromen.

Netflix

Ugly Delicious

De Netflix serie Ugly Delicious gaat over reizen, geschiedenis en koken. Elke aflevering is er een ander gerecht of concept aan de beurt. David Chang neemt je mee in de evolutie hiervan en het bestaand in ervan verschillende culturen.

Netflix

The Final Table

In de TV-show ‘The Final Table’ proberen teams van topchefs indruk te maken op de strengste fijnproevers van de wereld. De teams maken 9 bekende gerechten, uit 9 verschillende landen om hun kwaliteiten te laten zien. De winnaar van TV-show wint geen prijs, maar wek eeuwige roem.

Netflix

Salt Fat Acid Heat

Samin Nosrat, Amerikaanse chefkok en culinaire schrijver speelt de hoofdrol in haar eigen Netflix serie. Eerder was zij te zien in de Netflix serie Cooked. Haar boek Zout Vet Zuur Hitte stond al op de bestsellerlijst van New York Times, maar inmiddels is haar verhaal ook op Netflix te kijken. Het doel van de serie is dat je van essentie van koken leert begrijpen. Als je de vier elementen: zout, vet, zuur en hitte onder de knie hebt, zou je elk gerecht kunnen bereiden.

Netflix

Cooked

Wie ook boeken heeft geschreven is Michael Pollan, inmiddels ook te zien in zijn eigen Netflix serie Cooked. Michael Pollan verdiept zich in de wetenschap van koken. De afleveringen zijn opgedeeld in vier elementen: vuur, water, lucht en aarde. Er wordt teruggeblikt naar de oorsprong en gekeken waar we nu zijn. Het belang van eten word naar voren gebracht door samen de keuken in te duiken.

Netflix

Julie & Julia

Tussen alle food series, natuurlijk ook een food film. De film Julie & Julia is een Amerikaanse biografische dramafilm. Julie heeft genoeg van haar saaie leventje en is opzoek naar een uitdaging. Koken! Julia inspireert en besluit alle recepten uit haar kookboek te koken binnen 1 jaar tijd. Ze houd haar avontuur bij op haar weblog. Naast het leven van Julie, speelt ook het leven van Julia zich af die uiteindelijk samen komen.

Netflix

The Mind of a Chef

In The Mind of a Chef komt reizen, koken, geschiedenis, kunst en scheikunde samen. Anthony Bourdain duikt in de gedachten van de beste topchefs ter wereld. Hij gaat opzoek naar de gedachten, passie, creatieve en artistieke inspiratiebronnen. De serie die is bekroond met maar liefst 4 (!) Emmy’s moet je gezien hebben als echte Foodie.

Netflix

Heb je een van deze films, TV-shows of series nog niet gezien? Wij raden het je aan om dit wel te gaan doen!