Internationale hummus dag!

Inspiratie

Celebrate your love for hummus. Het kwam jaren geleden over waaien vanuit het Midden-Oosten naar Nederland. Hummus, maar door ons als Nederlanders ook wel aangeduid als ‘humus’, ‘hoemoes’ of ‘houmous’. Het maakt ons nog dagelijks gelukkig wanneer iemand zijn favo hummus recept maakt. Tijdens de Internationale Hummus dag, op maandag 13 mei, vieren we onze liefde voor de smaak van Hummus. De spread met als belangrijkste ingrediënt kikkererwten, is in de stad Amsterdam op verschillende plekken te vinden. En vandaag kan je dat als beste doen bij volgende hotspots in de stad.  

hummus recept

Maza, Foodhallen

In de Foodhallen ben je tijdens Internationale Hummus Dag bij Maza, aan het juiste adres. Begeef je in een ware hummus heaven tijdens je bezoek aan Maza. En laat je betoveren door de smaken van Afar en proef de magische versbereide hummus. Hier vind je smaakvolle mezze en verschillende wraps met groenten en falafel. Om het helemaal af te maken mag je natuurlijk niet de verschillende soorten hummus vergeten. Maar tijdens Internationale Hummus Dag is Maza de plek voor iedere hummus liefhebber.

NENI

Na het overwaaien van hummus en de toename van de populariteit, richtte de familie Molcho hun eigen hummusfabriek op in Oostenrijk. Hummus bereid met passie en liefde, bij NENI weten ze precies hoe dat moet. Met hun gebruik van heerlijke tahine (sesampasta) spoelt de hummus over van liefde tijdens de bereiding. Combineer je hummus met gerechten zoals de Jerusalem plate of het pitabrood. En bij NENI kan je zelfs al in de ochtend jouw hummus gerecht bestellen bij NENI Deli.

hummus recept

Bepita, The Food Department

Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de stad brengt veertien foodstands op de tweede verdieping samen. In het historische pand vind je hier op de tweede verdieping ook BEPITA. Het menu bestaat uit een mix van Amsterdamse glorie en nieuwe ontdekkingen. De pita’s worden belegd met verse ingrediënten en de toevoeging van hummus maakt een gerecht zoals Sabich, potato en mushrooms helemaal af!

Ons favo Hummus recept

Maar voor de lekkerste hummus hoef je Internationale Hummus Dag niet per se buiten de deur te gaan eten. Je kan ook zelf in de keuken de lekkerste hummus gerechten op tafel te toveren, zoals bijvoorbeeld de hummus met geroosterde bloemkool en pitabrood of creëer je eigen gerecht met je zelfgemaakte ultieme hummus?