Zo maak je de ultieme hummus!

Recept

Hebben jullie je ook altijd al afgevraagd hoe je hummus nu ECHT goed maakt? De hummus uit de supermarkt is al een graag geziene gast op veel Nederlandse tafels tegenwoordig, maar het zelf maken is ontzettend simpel en oh zo ontzettend lekker.

Wij hebben een super makkelijke manier gevonden, waardoor jij nooit meer je hummus gaat halen in de supermarkt. Of was het humus? Of hoemoes? Nouja, dit is in ieder geval de ultieme hummus!

De ultieme hummus

Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en het is dus helemaal glutenvrij, olie-vrij, vegan en ja…gezond.

Hummus

Bereiding

  1. Week de kikkererwten in water voor ongeveer 12-24 uur. Vervolgens afgieten en afspoelen.
  2. Kook de kikkererwten samen met de 3-5 teentjes rauwe knoflook (naar eigen smaak) en het bakpoeder. Zorg dat de kikkererwten goed onderwater staan en kook voor ongeveer 1 a 2 uurtjes tot de erwten mooi zacht zijn.
  3. Pel de kikkererwten. Om dit te te doen spoel je eerst de erwten goed af na het koken. De velletjes zouden er gemakkelijk af moeten komen als je er heel zachtjes in drukt.
  4. Vervolgens gaan we een kikkererwten puree maken door de erwten en de gekookte knoflook in een Food Processor te doen. Mix langzaam het citroensap en zout toe en ga door tot het geheel zijdezacht is.
  5. Laat de Food Processor lopen en voeg de Tahini toe en daarna het ijskoude water. Laat de machine nog 4 a 5 minuutjes draaien.

Vervolgens gelijk serveren met toppings naar keuze en uiteraard wat heerlijk flatbread.

 

Echt Tel Aviv proeven in Amsterdam? Dat doe je bij Bar Fisk!