Hotspot: NENI Amsterdam

Hotspot

Eating is no art but a passion

Haya Molcho noem ik ook wel Mama Neni. De eerste reden is omdat dat makkelijker te onthouden is, maar de belangrijkere reden is omdat het zo voelt. Sterker nog; het is ook zo. NENI staat namelijk voor de vier eerste letters van haar zoons en belichaamt gelijk wat NENI Amsterdam is: een uit de hand gelopen familierestaurant.

NENI Amsterdam

NENI Amsterdam

De basis van Haya Molcho’s keuken ligt in de Oost-Mediterrane keuken. Naast koken en kookboeken schrijven doet ze niks liever dan haar passie voor deze keuken delen met een lange tafel vol vrienden en familie. Het gevoel en de stijl laat zich het beste vertalen als sympathieke chaos en hieruit is NENI dan ook ontstaan: de passie voor eten, het warme familiegevoel en de liefde voor het delen hiervan.

De menu’s van het restaurant en de deli combineren de culinaire visie van Haya en de interpretatie van NENI Amsterdam chef Boaz Peled. Beide zijn ervan overtuigd dat koken en het delen van eten mensen verbindt en betekenis toevoegt.

Het restaurant

Tijdens het persdiner hebben wij de eer om een prachtplekje bij de eyecatcher van het restaurant te hebben: de open keuken. Chef Boaz en team bereiden een veelheid aan mezze die perfect zijn om te delen. Frisse groentes, vlees en vis van de houtskoolgrill of juist recht uit de steenoven. De hummus proefde ik voor het eerst afgelopen zomer en sindsdien droomde ik ervan, eindelijk proeven wij hem weer. Het hele menu wordt family-style geserveerd en iedereen deelt met liefde.

NENI Amsterdam

The Lemonman

Naast het restaurant is The Lemonman ook iets om in de gaten te houden. De naam van de bar is een eerbetoon aan Citroën, die voorheen haar garage had in het gebouw. De bar biedt vanaf midden februari een breed scala aan citrus en citroencocktails. Tijdens de opening proefde wij al de huisgemaakte citroenjenever, een goedje dat erin ging als limonade en dus erg verraderlijk is.

Misschien wel precies waar je naar zoekt tijdens een avondje NENI Amsterdam, want in deze zaak hebben ze er zelf ook geen rem op. Go with the flow!