Hummus met geroosterde bloemkool en pitabrood

Recept

Eet het als ontbijt, lunch of avondeten: hummus! Waarschijnlijk bekend bij de meeste vegetariërs en veganisten onder ons, maar het zal ook zeker in de smaak vallen bij de vleesliefhebbers. De geroosterde bloemkool gaat perfect in combinatie met de neutrale humus en voegt wat textuur toe. Bij dit recept is het ook lekker om er wat kleine slaatjes bij de eten. Serveer de hummus met geroosterde bloemkool met verwarmde pitabroodjes en geniet!

Bereiding hummus met geroosterde bloemkool

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd vervolgens de bloemkool samen met stam in dikke plakken.
  3. Besprenkel de bloemkool met zout en olijfolie.
  4. Rooster in de oven, ongeveer 15 minuten tot de plakken bruin beginnen te worden.
  5. Draai de bloemkool plakken om en rooster daarna nog 15 minuten.
  6. Schep wat hummus op het bord en leg er de bloemkool op. Besprenkel met paprikapoeder en serveer met warm pita brood.