Foodie agenda v/d maand: maart 2019

Inspiratie

Vele zullen misschien denken dat de tofste foodevenementen beginnen in de zomer, maar heb je eigenlijk wel eens goed gekeken naar wat de rest van het jaar je te bieden heeft? Dat dachten wij dus ook en daarom hebben wij op een rijtje gezet wat er allemaal te beleven valt in foodland. Dus pak pen en papier bij de hand, want de foodie agenda maart 2019 staat klaar! Houd onze wekelijkse Amsterdam Weekend Guides in de gaten voor alle food gerelateerde gezelligheid binnen Amsterdam.

Foodie agenda maart

Vrijdag 1 t/m zondag 3 maart – The Amsterdam Coffee Festival 2019

Met al aardig wat edities achter de rug, kan je ook dit jaar weer The Amsterdam Coffee Festival bij wonen op de Westergasfabriek. Laat je inspireren door de beste barista’s van Europa, ervaar de nieuwste producten en trends op het gebied van coffee en geniet van de muziek en goede sfeer. Als echte coffee lover moet je dit event natuurlijk gewoon bijwonen. Leuk voor in de Foodie agenda maart natuurlijk, maar jouw koffiekeuze zegt dus ook echt iets over je persoonlijkheid? Daar hebben wij een stukje over geschreven.

Vrijdag 22 t/m zondag 24 maart – Amsterdam Wine Festival 2019

Het Amsterdam Wine Festival is het grootste wijnfestival van Amsterdam. Het event vindt twee keer per jaar plaats op de Westgasfabriek. Je kunt hier wel meer dan 300 wijnen proeven! Om niet op de helft van de dag al katje lam te zijn, moet je blijven eten. Ook hier wordt goed voor gezorgd. Uiteraard wordt het eten wordt afgestemd op de verschillende landen en regio’s van de wijnen. Naast de wijn en het eten kan je masterclasses wijn maken volgen, tango dansen en Franse Jeu de boule.

Maandag 11 t/m woensdag 27 maart – Nationale Restaurantweek Nederland 2019

Meer dan 600 restaurant, 88 nieuwe en 44 Michelin sterrenrestaurants doen mee met de Nationale Restaurantweek. Bij al deze restaurants door heel Nederland kan je voor 28,50 een 3-gangen diner nuttigen. De Restaurant Week wordt twee keer per jaar georganiseerd, in het voor- en najaar. Op de website vind je een overzicht van alle restaurants waar je ook meteen je plekje kan reserveren.

Maandag 11 t/m zondag 17 maart – Vegetarische Restaurantweek Nederland 2019

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees wordt een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek georganiseerd. Iets wat wij perfect vonden voor de Foodie agenda maart. Laat je verassen door alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants van Nederland. Je kan kiezen uit Vegetarische lunchgerechten, Vegetarische avondmaaltijden, Vegetarische 3, 4 en 5- gangen diners. Kies een restaurant en reserveer je plekje op de website.