Dit zegt jouw koffiekeuze over je persoonlijkheid

Inspiratie

Dat wij Nederlanders echte koffiedrinkers waren wisten we wel, maar dat er meer dan een halve liter bruin goud per persoon op een dag doorheen gaat wisten we nog niet. We nemen daarmee plek 5 in op de wereld van de landen waar het meeste koffie wordt gedronken. Wij drinken het dus veel, maar tegenwoordig wordt er ook al veel meer gedronken dan een simpel “bakkie”…

De wereld van koffie

Is de laatste jaren sterk veranderd. Waar je vroeger overal een ‘normale’ koffie kreeg, is de keuze tegenwoordig reuze. Er lijkt een sterke kentering gaande te zijn naar verschillende smaken en aroma’s. Een zwarte koffie is voor sommige niet goed genoeg meer. Menig koffiehuis heeft dit allang gezien en komen met de meest bijzondere varianten. Een zwarte bak is van oudsher nog steeds de standaard, maar toch nemen de vele soorten cappuccino’s, espresso’s en latte macchiato’s de wereld over.

koffie

Wat zegt een koffie over jou?

Uit onderzoek onder 1000 respondenten blijkt dat de soort koffie daadwerkelijk iets over jouw persoonlijkheid zegt. Waar moeten we dan aan denken? Nou zwarte koffie wordt veelal gedronken door mensen die traditioneel van aard zijn (duh). Zij houden van de simpele dingen in het leven en zijn puristen in de breedste zin van het woord. Mensen die deze koffie drinken hebben over het algemeen de eigenschap om geduldig en efficient te werken. Klinkt allemaal heel positief, maar dezelfde mensen zijn niet goed bestand tegen veranderingen en houden het liefst vast aan hun eigen routines.

Personen die melk in hun zwarte goud doen, dus ook de cappuccino en latte liefhebbers, willen de bitterheid van de koffie verzachten. Dit zegt gelijk iets over de rest van hun leven. Het liefst zoeken zij naar comfort, willen anderen graag behagen en zijn behulpzaam. Dit betekent ook wel gelijk dat ze minder aandacht aan zichzelf schenken, iets wat op de langere duur negatieve gevolgen kan hebben.

Een speciale koffie, zoals een frappuccino, is een koffie die om uitdaging vraagt. De drinkers hiervan zijn niet bang om nieuwe dingen te proberen en schuwen het niet om een trendsetter te zijn. De spontaniteit heeft als gevaar dat ze voor de makkelijkste oplossing kiezen en op korte termijn niet ver vooruit kijken. Zo beleef je dus veel leuke momenten, maar moet je ook soms het boetekleed aantrekken.

koffie

Cafeïnevrije koffiedrinkers of personen die het liefst koffie met natuurlijk producten drinken, zoals soya melk, houden ervan om in controle te zijn. Zo willen zij ook in het dagelijkse leven inzicht hebben in de gang van zaken en alles tot in het detail snappen. Gezond leven hoort daar ook bij. Het gevaar is dat controle doorschiet naar obsessief gedrag, waar de focus te veel ligt op regels en minder op mensen.

Als laatste, hoewel het bijna niet gedronken wordt, zijn de instant koffiedrinkers aan de beurt. Zoals de koffie wordt gedronken, zo staan ze ook in het leven. Ontspannen in het leven en meer dan eens iets uitstellen omdat er iets anders op het pad komt. De schaduwkant hiervan is dat ze afspraken niet nakomen en zichzelf niet goed verzorgen.

Tijd om nu lekker zelf het perfecte bakkie te zetten? Gewoon even doorscrollen naar het volgende artikel.