Limoncello zelf maken

Recept

In Italië wordt Limoncello oorspronkelijk na de maaltijd gedronken. Dit noem je een digestief. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de citroenlikeur bij de eerste de beste supermarkt of slijterij op de hoek te kopen, maar het zelf maken is natuurlijk veel leuker, Agree!?

Limoncello maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Natuurlijk zijn er velen ‘geheimen’ familierecepten. De basis ingrediënten zijn altijd hetzelfde: water, alcohol, suiker en citroenen. Maar je kan natuurlijk wel spelen met de verhoudingen of misschien zelfs iets extra’s toevoegen?!

Limoncello

Bereiding

Was de citroenen eerst goed af. Schil de citroen zo dun mogelijk met bijvoorbeeld een dunschiller en neem geen witte velletjes mee, hier wordt het bitter van. Stop de citroenschillen in een weckpot van minimaal 2 liter en schenk de wodka hierbij in. Als extraatje stop je een paar muntblaadjes mee in de weckpot. Sluit de pot goed af en bewaar deze voor 15 tot 20 dagen op een donkere en koele plaats.

Zijn de 15 tot 20 dagen verstreken? Goed dan kunnen we verder! Zeef de citroenschillen en muntblaadjes uit de alcoholoplossing. Breng vervolgens het water met de suiker al roerend aan de kook. Als de suiker is opgelost, dek je het suikerwater af en laat je het eerst afkoelen. Eenmaal goed afgekoeld mag het suikerwater bij de weckpot met alcohol gevoegd worden.

Schenk de limoncello in een fles of flessen en sluit deze goed af. Ook deze mag weer op een donkere en koele plaats bewaard worden voor minimaal een week zodat hij goed op smaak kan komen.

How to drink Limoncello

Stop de limoncello even in de vriezer om hem ijskoud te serveren. Easy as that! Je moet even geduld hebben maar dan heb je wel je eigen limoncello. Hoe gaaf is dat! Liever zonder alcohol? Volg dan zeker ons mocktail recept met citroen garnering.

Cheers!