Vegan wijn om World Vegan Month mee af te sluiten Vegan wijn om World Vegan Month mee af te sluiten

Vegan wijn om World Vegan Month mee af te sluiten

Inspiratie

November staat in het teken van veganistisch eten en leven. Dat betekent ook veganistisch drinken, dus hebben we hier een aantal suggesties voor vegan wijn om deze maand goed af te sluiten. Huh? Horen wij je nu denken, is wijn dan niet vega(n)? Het is toch gewoon gemaakt van druiven? Een logische gedachte die helaas niet altijd klopt. Bij het klaren van de wijn wordt er vaak gebruik gemaakt van dierlijke producten zoals vislijm, caseine eiwit of gelatine. Er zijn echter ook middelen zonder dierlijke oorsprong om de wijnen helder te krijgen. Gelukkig zijn die wijnen net zo lekker!

Ca­sil­le­ro del Dia­blo Pinot Noir Reserva

Pinot Noir wordt vaak gezien als een vrouwelijke, sensuele wijn. Gemaakt in Chili heeft deze Pinot Noir aroma’s van aardbei en framboos. Casillero del Diablo drink bij je de (Vega)borrel of met een lekkere groentegerecht.

La Jara Prosecco Frizzante Rosato

La Jara Prosecco Frizzante Rosato is een Italiaanse wijn die niet alleen mooi oogt, maar ook lekker smaakt. Deze biologische geteelde druiven komen uit het hart van de wijnindustrie in Italië. Hun zomerse Prosecco haal je tevoorschijn tijdens een feestje of meng je met grapefruit voor een fruitige cocktail.

vegan wijn

Tokara Chardonnay

Het is algemeen bekend dat Zuid-Afrika een van de lekkerste wijnen exporteert, Tokora is er daar een van. Tokora Chardonnay  is een witte wijn die een heerlijk citrusgeur en tonen van bloesem heeft. De perzik-achtige smaak zorgt voor en frisse afdronk. Je schenkt deze Chardonnay bij goed gezelschap met een stukje warme quiche.

Mesta Organic Tempranillo

Mesta Organic Tempranillo is een Spaanse wijn vol rood fruit. Dit is een lichte rode wijn die uitstekend gedronken kan worden bij tapas of met borrelhapjes. Het lekkerst wanneer de wijn gekoeld is.

vegan wijn

Les Fleurs Du Mal Gasgone Blanc

Dit is de zomer in een wijnfles. Les Fleur Du Mal Gascogne Blanc is een duurzame wijn die een tropisch smaakje heeft met wat peer en een opgewekt zuurtje. Heerlijk voor bij een middag om samen met vrienden te openen.

The Artist’s Impression Rosé

The Artist’s Impresson Rosé is de trendsetter op het gebied van rosé. Met een licht-fruitige smaak en bittertje, geniet van deze vegan wijn met een frisse droge smaak tijdens avondje bankhangen alleen.

vegan wijn

Als je meer geïnteresseerd in wat er hot is qua wijn dit seizoen? Lees hier ons artikel van herfstwijntjes!