Vegan carpaccio van bieten met pistachepesto

Recept

Gerechten zoals carpaccio kunnen met verschillende ingredienten compleet omgetoverd worden tot iets spannends. Net als deze vegan carpaccio uit de fonkelnieuwe Allerhande Feest-editie, bereid met alleen maar groente en vol van smaak! Laat het vlees maar liggen, want deze winter eten we groente.

carpaccio

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de rode, gele biet en een halve Chioggia-biet in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en pof de bieten 1 uur in het midden van de oven. Laat wat afkoelen en schil ze. Snij de bieten met een mandoline of keukenmachine in filter dunne plakjes. De rauwe helft van de Chioggia-biet kan ook in dunne plakjes gesneden worden en daarna in reepjes.
  2. Rooster de noten voor 5 minuten in een koekenpan zonder boter of olie op laag vuur. Rasp de citroen en pers al het sap eruit. Maal het rasp, citroensap, pistachenoten, knoflook en peterselie in een keukenmachine. Doe de olie erbij en pureer tot een grove pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de bietsoorten op borden en sprenkel wat azijn overheen. Leg in het midden wat salade. Verdeel de pesto over de bieten en bestrooi met die bietenjulienne en wat zeezoutkristallen.

Zoek je nog naar een vullende maaltijd voor bij de carpaccio? Roerbak van garnalen en peultjes zal je redding zijn, bekijk hier ons recept.