Herfstwijnen om het seizoen mee door te komen Herfstwijnen om het seizoen mee door te komen

Herfstwijnen om het seizoen mee door te komen

Inspiratie

Wat is er nu beter dan knus op de bank luieren met een goed boek of een heerlijke serie die je gerust kunt bingewatchen? Een glas wijn om de sfeer compleet te maken, want we weten dat de herfst geen herfst is zonder goede wijn. Wij van Foodini hebben de beste herfstwijnen voor jullie onder elkaar gezet om lekker uit te proberen. Maar hé, niet allemaal tegelijk natuurlijk.

Mano Mencia Roble

Voor de stormachtige dagen is de Mano-wijn de oplossing. Le Mano-wijn ruikt naar moerbeien, blauwe bessen en een hint van specerijen. Daarom past hij zo goed bij de herfst. Op de tong smaakt hij elegant, fruitig. fluwelig en evenwichtig. Deze wijn is verrukkelijk bij gegrild rund of  dit recept met lamsvlees.

Domaine Du Vallon (Côtes du Rhône Villages)

Met lekkere snack en Netflix aan is Domaine Du Vallon van harte uitgenodigd. Domaine Du Vallon is soepel en goed in balans met een fruitige smaak die lang in de mond blijft hangen. De smaak is vol en krachtig met veel kruiden. Een aanrader in combinatie met gegrild rood vlees of klein wild zoals haas en konijn. De perfect herfstwijn dus.

Beringer Private Reserve Cabernet Sauvignon

Een warm bad, wat geurkaarsen en een oneindige playlist van jazzmuziek is wat je nodig hebt naast je Beringer-wijn. Diep van kleur met aroma’s van kruiden, casis en cederhout. Een intense smaak van donker fruit en kruidige met krachtige afdronk.

Il Vecchio Maestro Chianti DOCG Riserva

Voor een avondje helemaal voor jezelf en niemand die komt storen is deze Il Vecchio-wijn de partner die je nodig hebt. In de smaak een ware fruitexplosie die zacht en soepel is met daarnaast lichte tonen van specerijen. De afdronk is lang en goed gebalanceerd. Deze wijn doet het uitstekend naast lam, rood vlees en pastagerechten.

Drouhin Santenay

Drouhin Santenay is heerlijk voor een thuisdiner met vrienden bij kaarslicht. Santenay staat bekend om zijn stevigere stijl, die heel goed past bij rood vlees. Een echte aanrader voor bijvoorbeeld bij de Boeuf Bourguignon.

Buiten de deur drinken wij het allerliefst onze wijntjes bij restaurant Noordwest waar wij laatst deze review over schreven.