We kennen allemaal wel iemand die een passie heeft voor koken of stiekem kookboeken gewoon heel leuk vindt. Wij van Foodini hebben eens rondgekeken en een selectie gemaakt van kookboeken die het geven waard zijn. Je mag natuurlijk ook jezelf verwennen met een mooi exemplaar uit ons lijstje.
Simpel door Yotam Ottolenghi
Simplicity is key wordt vaak genoeg gezegd, maar Yotam Ottolenghi laat in zijn kookboek Simpel pas echt zien waarom. Het boek staat vol met eenvoudige recepten die toch wel die Ottolenghi-twist hebben. Verleidelijke gerechten, heldere kleuren en (Midden)Oosterse smaken spatten van het kookboek af.
Dit bericht bekijken op Instagram
Salt Fat Acid Heat door Samin Nosrat
Misschien heb je haar al gezien op Netflix, maar voordat de docu-serie bestond, was er een boek. Samin legt uit dat er 4 basisbeginselen zijn voor het koken: Zout, Vet, Zuur & Hitte. Daarnaast vertelt ze over haar jaren als culinaire beginneling en hoe ze zich een weg omhoog heeft gebaand naar prijswinnende chef-kok.
Dit bericht bekijken op Instagram
Munchies door J.J. Goode
Van de succesvolle online kookserie op Youtube brengt Munchies 65 top chefs en hun gerechten samen tot prachtig kookboek. Gevuld met streetfood en kater oplossende maaltijden, laat het foodkanaal van Vice zien dat koken zeker niet een net proces is. Perfect voor de zoon/dochter die het nest binnenkort verlaat of voor de mensen die gewoon nieuwsgierig zijn naar koken op een net andere manier.
Dit bericht bekijken op Instagram
Modern Baking door Donna Hay
Natuurlijk kunnen we de zoetekauwen niet vergeten. Donna Hay’s Modern Baking biedt zoete recepten, hartige recepten en alles daartussenin. Van koffie-dadeltaart tot sinaasappel ricottasoufflĂ©s, je maakt het allemaal met Modern Baking. Voor de thuisbakker is dit kookboek een lust voor het oog.
Dit bericht bekijken op Instagram
TLV door Jigal Krant
Al verkozen tot beste kookboek van 2018, geef je dit boek toch het liefst aan de wereldreizigers. In TLV kook je streetfood, familiegerechten en salades met een midden-oosterse twist. Naast recepten, vertelt TLV het verhaal van Tel Aviv, haar inwoners en cultuur.
Dit bericht bekijken op Instagram
De Zilveren Lepel
Voor de echte keukenprins(es) is er de De Zilveren Lepel. Al meer dan 60 jaar wordt dit kookboek verkocht en is inmiddels de holy grail geworden voor iedereen die Italiaans wil leren koken. Met meer dan 2000 recepten, raak je niet snel verveeld.
Dit bericht bekijken op Instagram
Bakbijbel door Rutger van den Broek
Als je het eerste seizoen Heel Holland Bakt hebt gekeken, heeft Rutger van den Broek zeker geen introductie nodig. In dit deel van zijn bijbel-serie aan kookboeken, leer je stap voor stap alle basistechnieken van het bakken. Van tijdloze klassiekers tot verrassende nieuwkomers, dit kookboek is er voor de beginnende thuisbakkers.
Dit bericht bekijken op Instagram