TLV is het beste kookboek van 2018

Inspiratie

Het boek TLV van culinair journalist Jigal Krant heeft de titel Gouden Kookboek van 2018 naar binnengesleept. Afgelopen vrijdagavond kreeg TLV (Tel Aviv) de prijs uitgereikt tijdens de Avond van het Kookboek.

‘Het is een kookboek, een leesboek en een reisgids,’ zegt Krant over zijn boek. TLV is verdeeld in vier delen. ‘Met je jatten’ is voor de street food, omdat gerechten zoals falafal of sabich geen bestek nodig heeft. In ‘Aan tafel’ staan gerechten die je wel aan tafel eet. De hoofdstuk ‘Salatiem’ neemt je mee in de wereld van salades en dips zoals choemoes of baba ganoesj. Het boek sluit af met basisrecepten, zoals techina, de belangrijkste saus van Israël.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jigal Krant (@jigalkrant) op

 

Middag van het Kookboek

Kookboekenweek wordt mooi afgesloten in Boekenstad Deventer. Op zondag 18 november gaan culinair journaliste Jonah Freud en Garrelt Verhoeven in gesprek met een keur aan gasten uit de wereld van het oude en moderne kookboek. Jigal Krant is te zien bij Theater Bouwkunde met de andere schrijvers.

De Middag van het Kookboek start om 15.00 uur in Theater Bouwkunde. Aansluitend serveert Restaurant Bouwkunde vanaf 19.00 uur. Kaarten voor de Middag van het Kookboek kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar via Theater-Restaurant Bouwkunde. Het 3-gangen diner kost € 52,- exclusief drankjes en inclusief toegang tot de Middag van het Kookboek.