HOT NEWS: Limited Edition Hot Sauce Launch!

Inspiratie

We schreven al eerder over één van onze favoriete hot sauce merken van het moment: Sweet Heat Hot Honey. Sweet Heat is dus een pittige honing, en daarmee voor de echte hot heads wellicht geen “echte” hot saus. Hot heads zullen dan eerder grijpen naar een hot sauce zoals die van White Whale Sauces. Maar nu komt het goede nieuws: de twee hebben de handen ineengeslagen (+ een lekkere dosis Batu Kombucha) en de saus wordt gelanceerd bij een te gekke traiteur in Eindhoven, namelijk Bob’s Traiteur! Leuk + leuk + leuk dus!

Sweet Heat Hot Honey

White Whale x Sweet Heat x Batu = La Abeja Valiente

White Whale Sauces is een Eindhovens hot sauce merk dat lekker aan de weg aan het timmeren is. De oorsprong is letterlijk een liefdesverhaal; Hollandse jongen ontmoet Turkse vrouw en ontdekt zo dat er meer kruiden bestaan dan peper en zout. Het experimenteren begon en de lekkerste sauzen werden geboren.

Ook tussen White Whale en Sweet Heat Hot Honey was het liefde op het eerste gezicht. Een flesje honing werd opgestuurd naar Eindhoven en verschillende opties kwamen weer terug naar Amsterdam om geproefd te worden. Eentje was de winnaar…namelijk ‘De Dappere Bij’.

La Abeja Valiente wordt gelanceerd

De basis voor de saus is gefermenteerde aji amarillo welke ondersteund wordt in smaak door de bloemige Devici peer. Tel daar de gember kombuca en pittige honing bij op en je hebt een zeer gebalanceerde hot saus. Qua pit is hij niet voor mensen die geen pit gewend zijn, maar voor hot saus liefhebbers is hij in onze ogen perfect van hitte.

Een feestelijke saus moet natuurlijk feestelijk worden gelanceerd en daar komt Bob’s Traiteur in de picture. Op zaterdag 15 april  van 12:00-16:00 kun je in Eindhoven de saus als allereerste proeven én kopen. Maar dat is niet alles: Bob heeft speciaal voor die dag een te gek broodje gemaakt, uiteraard met La Abeja Valiente in de hoofdrol!

Datum: 15/04 12:00-16:00
Locatie: Bob’s Traiteur (Kleine Berg 70, 5611 JW Eindhoven)
Reserveren niet nodig!