Herfst in Amsterdam is het mooist van allemaal…

Inspiratie

Misschien niet de populairste mening, maar ons favoriete seizoen is aangebroken. Tuurlijk zien wij de charme van zomer en worden wij blij wanneer in de lente de dagen weer langer worden maar de gezelligheid van herfst is voor ons onovertroffen. Tel daarbij op dat we ook weer wildgerechten kunnen bestellen, de rosé inwisselen voor een dikke rode wijn en wij zijn uitermate gelukkig. Bij restaurant Jansz hebben ze dat helemaal begrepen en pakken ze uit met hun najaarsmenu.

restaurant Jansz

Restaurant Jansz x Herfst

Wij schreven al dat restaurant Jansz een nieuwe chef had gevonden in Arnout van der Kolk en dus zijn wij extra alert wanneer er een nieuw menu verschijnt. Vanaf vandaag laat Arnout je de smaken van het najaar herontdekken met een menu waar de groentes van dit seizoen een hoofdrol spelen. Zo kun je bijvoorbeeld pompoentoast met krokante salie en cashewnoot verwachten, of burrata met gepofte aubergine maar ook hert met hazelnoot, knolselderij en vijgen.

Het zoveel mogelijk samenwerken met mensen uit de buurt (de Amsterdamse Jordaan) is ook voor de totstandkoming van dit menu erg belangrijk geweest voor Van der Kolk en zijn team. Zo wordt er onder meer gewerkt met kazen van De Kaaskamer, een buurtgenoot uit de Negen Straatjes, kraakverse Nederlandse herfstgroentes van Lindenhoff en brood van de duurzame Amsterdamse bakkerij Fort Negen (waar je trouwens echt een keertje croissants moet gaan halen!).

restaurant Jansz

Jansz. Family Sundays is terug!

Speciaal voor de ouders: Jansz. Family Sundays is terug van weggeweest. Een diner waarbij de kinderen centraal staan – snelle service, een uitgebreid kids menu, een kids kamer mét nanny service die zorgt voor een onvergetelijke middag (terwijl de ouders ongestoord kunnen genieten van het diner). Het feit dat het restaurant over dit soort dingen nadenkt zegt toch al genoeg over de rest toch.

Gun jezelf een overnachting in het prachtige Pulitzer Hotel

Als je de regenachtige herfstdagen dan toch binnen moet doorbrengen, dan het liefst wel vanuit een heerlijke hotelkamer met uitzicht op de grachten. Toch? Met Pulitzer’s Falling for Amsterdam arrangement geniet je dit najaar optimaal van de Amsterdamse herfst.

Het arrangement bestaat uit:

  • Een overnachting in een Generous Kamer
  • €75 krediet te besteden aan eten en drinken in het hotel
  • €10 Uber-tegoed voor een rit naar bijvoorbeeld het Amsterdamse Bos of Vondelpark om de herfstkleuren te bewonderen
    • Gratis annuleren tot 24 uur van te voren

Vanaf €350 en beschikbaar tot 30 november 2021.
Te boeken via https://www.pulitzeramsterdam.com/nl/specials/

restaurant Jansz