Foodini Food Fest #3 – Introducing: De Kaaskamer van Amsterdam

Inspiratie

Op zondag 27 september organiseren wij met Foodini de derde editie van het Foodini Food Fest. Een zondagmiddag bij restaurant C waar 4 bevriende restaurants samen met C.Amsterdam een geweldig 5 gangen menu koken. 5 restaurants, 5 gangen voor 5 tientjes. Voor we het wisten was het event uitverkocht, maar toch willen wij de komende dagen de restaurants voorstellen, en wel nu gang 5: De Kaaskamer van Amsterdam.

de kaaskamer van Amsterdam

Dit keer geen dessert, maar KAAS!

Oh man wat zijn wij fan van kaas. “Gewoon” op onze boterham, maar misschien nog wel meer op een plateau voor, tijdens of na het diner. Voor de derde editie van het Foodini Food Fest wilde wij dan ook dolgraag kaas in plaats van een dessert. Spannend natuurlijk, want niet iedereen zit in ‘team-kaas’. Om het iets minder spannend te maken werken wij samen met, in onze ogen, de beste kaaswinkel van Amsterdam; De Kaaskamer van Amsterdam.

De Kaaskamer van Amsterdam

De mooiste kazen uit binnen- en buitenland allemaal uit die heerlijke winkel midden in Amsterdam, dat is De Kaaskamer van Amsterdam. Een team van gepassioneerde en getrainde kaaskoppen(specialisten) die altijd klaar staan om te helpen met het samenstellen van een kaasplateau, je net die ene kaas helpen te vinden en (in de wat donkerdere dagen) helpen aan één van de fijnste (kant en klare) kaasfondues.

Hollandse kazen worden zelf opgehaald bij de boer en voor de buitenlandse kazen rijden ze naar Rungis (vlak onder Parijs), naar België en werken ze samen met Spaanse en Italiaanse importeurs die net als hen altijd op zoek zijn naar de beste kwaliteit. Het resultaat is een selectie van ruim 350 kazen met elk een eigen verhaal.

De Kaaskamer van Amsterdam

De Kaaskamer van Amsterdam x Foodini Food Fest #3

Deze feestelijke zondagmiddag sluiten we dus af met kazen van De Kaaskamer en wij kunnen nu al niet wachten om deze te proeven. Het Foodini Food Fest is al helemaal uitverkocht, maar hou je ogen open voor de 4e editie later dit jaar.