Hotspot: Jansz Amsterdam (mét nieuwe chef Arnout van der Kolk!)

Hotspot

Jansz. is gevestigd in Pulitzer Amsterdam en opgebouwd uit meerdere grachtenpanden die uitkijken op de Keizersgracht en de gezellige Negen Straatjes. Deze panden vertellen stuk voor stuk het verhaal van een rijke historie. Zo brengt de entree aan de Reestraat een eerbetoon aan de voormalige apotheek met medicijnflessen en potten in de schappen. De keuken van Jansz. wordt vanaf heden aangestuurd door Arnout van der Kolk (38). Van der Kolk werkte onder andere bij Envy, Oud Sluis en als Sous Chef bij Ciel Bleu en afgelopen 5,5 jaar stond hij aan het hoofd bij Restaurant C. Arnout en zijn keukenbrigade ontwikkelden een nieuw menu dat fris, licht en elegant aandoet. Hierop is een hoofdrol weggelegd voor de verschillende seizoenen die kleurrijk worden weergegeven en een groot gedeelte van de gerechten heeft een vegetarische insteek.

Jansz
Credit: Ashkan Mortezapour

Jansz Amsterdam

Een elegante, maar no-nonsense plek aan de grachten waar gasten ongedwongen kunnen genieten van een casual maaltijd, een cocktail of juist van een hele avond gevuld met verschillende gangen en mooie wijnen. Al sinds Jansz. haar deuren opende in 2016, heeft het ‘buurtrestaurant’ in de Negen Straatjes een speciaal plekje in het hart van de culinaire liefhebber. Anno 2021 is het tijd voor een nieuw tijdperk en een liefdevolle ode aan de stad.

Op het zomermenu gerechten als biet met haring, yoghurt en roggebrood en tomatensalade met avocado, gefermenteerde komkommer, bleekselderij en tomatenwater te vinden. Een aanzienlijk deel van de kaart zal gedurende het jaar steeds veranderen, maar echte Jansz. klassiekers zoals gegrilde halve kreeft blijven.

Jansz
Credits: Ashkan Mortezapour

Nieuwe ster in de keuken: Arnout van der Kolk

De keuken van Jansz. wordt vanaf heden aangestuurd door Arnout van der Kolk (38). Van der Kolk werkte onder andere bij Envy, Oud Sluis en als Sous Chef bij Ciel Bleu en afgelopen 5,5 jaar stond hij aan het hoofd bij Restaurant C. Naast zijn werk in de keuken is hij sinds 2019 ambassadeur van North Sea Chefs, een groep chefs die zich inzet voor een gebalanceerde visvangst, en reist hij de wereld over om zich te laten inspireren. Volgens Arnout gaat lekker eten hand in hand met cultuur en mensen samenbrengen.

De keuken gebruikt, voor zover mogelijk, uitsluitend lokale ingrediënten. Oerbiet, polderhoen, vis uit de Noordzee, Hollands melkrund: allemaal mooie Nederlandse producten die gasten op het menu kunnen tegenkomen.

Jansz
Credits: Ashkan Mortezapour

Jansz. is van woensdag t/m zondag geopend voor lunch en diner van 12:00 – 22:00. Een tafel reserveren kan via de website van Jansz. Hier is tevens meer informatie over de private dining opties te vinden.