Foodie agenda v/d maand: februari

Inspiratie

Veel mensen denken dat de tofste foodevenementen beginnen in de zomer, maar heb je eigenlijk wel eens goed gekeken naar wat de rest van het jaar je te bieden heeft? Dat dachten wij dus ook en daarom dus we op een rijtje gezet wat er te beleven valt in foodland. Dus pak een pen en papier want de foodie agenda van januari is er. Blijf je toch liever in de buurt van Amsterdam? Houd dan onze Amsterdam Weekend Guides in de gaten!

Belgisch Bier Festival

Als je het bierfestival in Leiden hebt gemist, is dit the place to be en misschien nog dichterbij huis. Het Belgisch Bier Festival pakt net zoals elk jaar flink uit in hartje Utrecht. Op 8 & 9 februari in de foodie agenda geniet je van een pintje samen met vrienden of laat je verrassen door de minder bekende brouwerijen. Tickets zijn nog beschikbaar op de website

24H Chefs

De kookmarathon van het jaar begint om 00.00 uur op zondag 17 februari gaat de derde editie van 24H Chef van start. Er wordt gekookt voor 400 gasten in 8 dagdelen met een bijzonder negen gangen menu. De kickoff begint op zaterdag 16 februari vanaf 20.00 uur, dan wordt er afgeteld naar middernacht. Kaartjes zijn per dagdeel beschikbaar.Kun je er helaas niet bij zijn, maar wil je toch een steentje bijdragen? Je kunt voor en tijdens 24H Chefs je gewenst bedrag doneren aan Rode Kruis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 24H Chefs (@24hchefs) op

&moshik Emotion Dinner: Love

Dit zevengangen-diner wordt gedreven door emotie. Chef-kok Moshik Roth nodigt je uit om te genieten van gerechten geïnspireerd op een emotie. Van januari tot april wordt er iedere maand een emotie gekozen, die het thema vormt van het diner. Reserveren voor 21 februari kan via de website of houdt hun Facebookpagina in de gaten.

Lowlander Botanical Brewkitchen (pop-up diners)

In onze kersteditie van de Amsterdam Weekend Guide kwam je erachter dat Lowlander Beer Winter IPA’s zou brouwen van opgehaalde kerstbomen. Alleen het feestje is nog niet voorbij, want de rest van de boom gaat ook worden verwerkt tijdens de Tree to Table editie van de Botanical Brewkitchen pop-up diners.Van 21 februari t/m 3 maart kan je een exclusief 5-gangen diner proeven waar de veelzijdigheid van planten, kruiden en specerijen helemaal tot zijn recht komen. Wil jij dit absoluut niet missen? Snel een plekje reserveren dan, en dat kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lowlander Beer Co (@lowlanderbeer) op

 Mout Bierfestival- Wintereditie

Vanaf vrijdag 22 februari staat 3 dagen lang het Mout Bierfestival op de foodie agenda. Hier kan je genieten van speciaalbiertjes op een topplekje in Arnhem. Van dansen op live muziek tot aan een vernieuwde proeverij. Tickets zijn te koop op de website en een Mout proefglas zit bij de ticket inbegrepen.

Chocoa Festival

(Amsterdamse) Chocoladeliefhebbers opgelet, want  het Chocoa Festival is vanaf 20 tot 24 februari in town. Workshop, seminars, rondleidingen en natuurlijk heel veel proeverijen. In 5 dagen krijg je een kijkje achter de schermen bij chocolatiers en hoe chocolade wordt gemaakt. Meer informatie over het programma en tickets vind je op de site.

Een bericht gedeeld door Chocoa (@chocoa.nl) op