Amsterdam Weekend Guide (x-mas edition)

Inspiratie

Weekend!! Oh, weekend we love you. Na een week hard werken is er niks fijner dan ontspannen door dingen te doen die je het allerliefste doet. Dit weekend is natuurlijk extra speciaal, zo vlak voor de kerstdagen. Dagen die als het goed is toch een beetje als een tweede weekend gaan voelen. Geen tijd dus te verspillen met bedenken wat je moet gaan doen, laat dat maar gewoon aan ons over. Wij hebben ontzettend leuke en verschillende activiteiten onder elkaar gezet in deze Amsterdam Weekend Guide de X-mas edition (oftewel de Amsterdam Christmas Guide) zodat jij je donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag én de kerstdagen helemaal optimaal benut.

Donderdag 20 december (Feast for the Eyes (publieke opening) Foam Amsterdam)

We beginnen de Amsterdam Christmas Guide in een museum. Vanavond is iedereen welkom bij FOAM voor de publieke opening van Feast for the Eyes een tentoonstelling die de rijke geschiedenis van voedselfotografie zien – niet alleen in de beeldende kunst, maar ook in commerciële en wetenschappelijke fotografie en fotojournalistiek. Tijdens de opening serveert Villa Massa limoncello.

Amsterdam Christmas Guide
Ouka Leele

Hortus by Night @ Hortus Botanicus (zaterdag 22 december + meer data)

De Hortus is deze winter weer extra lang open met de ‘Hortus by Night’ avonden. Trek je dikke trui aan voor een winterse nachtwandeling door de Hortus, want de Hortus is deze winter open tot 22:00 uur! Ontdek de sprookjesachtige wereld van de botanische tuin bij nacht. De Hortus creëert een knusse wintersfeer met duizenden glinsterende lichtjes in de tuin. In de kleurrijk verlichte kassen loop je langs eeuwenoude palmen en bijzondere tropische planten. Kruip dicht tegen elkaar aan bij het kampvuur op ons winterterras, onder het genot van en kopje warme chocolademelk of glühwein!

Voor alle data check het Facebook-event. 

Amsterdam Christmas Guide

Pure Markt Winter Editie (zondag 23 december)

De rondreizende zondagmarkt strijkt voor de laatste keer in 2018 neer in Park Frankendael. Op deze markt vind je meer dan 75 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en bijzonder non-food. Perfect zo vlak voor de kerst dus.

Amsterdam Christmas Guide

De mooiste tijd van het jaar en zo vlak na het weekend is de timing best lekker dit jaar. Wat te doen tijdens de kerstdagen, naast natuurlijk het vieren met de familie en beste vrienden.

Amsterdam Christmas Guide

Amsterdam Light Festival Wandeling (Kerstavond + meer data)

De lichten staan aan!

Tijdens de zevende editie van Amsterdam Light Festival nemen kunstenaars uit maar liefst 16 verschillende landen je mee op reis langs 30 speciaal voor Amsterdam gemaakte lichtkunstwerken.

De Winterparade (1e kerstdag + meer data)

De WinterParade hangt aan elkaar van verhalen, ontmoetingen en samenzijn. Op en aan een 120 meter lange tafel vertonen acteurs, dansers en muzikanten hun kunsten. De koks en de serveersters klimmen samen met de artiesten op tafel om jouw maaltijd te bereiden en te serveren. Voor meer info en data –> 

Amsterdam Christmas Guide

Stille Disco XL Paradiso (2e kerstdag)

Man wat hebben we weer veel gegeten, we ploffen bijna uit elkaar. De oplossing? Het er allemaal weer afdansen. Na het kerstdiner op tweede kerstdag verzamelen wij in de Paradiso voor een avond gevuld met silent disco, hitjes en knallers van toen en nu. Meer info? Het Facebook event helpt je op weg.

Amsterdam Christmas Guide

Oh, dennenboom, wat zijn je biertjes wonderschoon (vanaf 2 januari)

Hangen er nu nog kaarsjes aan, volgend jaar vult de kerstboom de glazen. Lowlander Beer brouwt boom tot bier. Lowlander Beer recyclet namelijk kerstbomen tot een winterse IPA. Vanaf 2 januari zamelt de botanische bierbrouwer afgeschreven kerstbomen in om er hun Winter IPA 2019 van te brouwen.

Amsterdam Christmas Guide

Ook jouw boom uitschenken bij het volgende kerstdiner? Je kan je boom aanmelden via www.lowlander-beer.com/kerstboom-inleveren. De bomen worden netjes opgehaald en voor iedere boom ontvangt de geven een flesje Winter IPA. Aanmelden kan tot 6 januari.