De nationale week zonder vlees is van start gegaan!

Inspiratie

Deze week staat in teken van de nationale week zonder vlees. Vleeseter of niet, iedereen doet deze week mee met team vegetarisch. Dit om bewust te worden van het wel zijn van de dieren, het milieu en de gezondheid. Wij doen natuurlijk mee, jij toch ook!?

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat één derde van de Nederlanders het afgelopen jaar minder vlees is gaan eten. Dat is best veel, maar waardoor komt dit nou eigenlijk? Dierenleed zou de voornaamste reden hiervan zijn. Daarnaast zou gezondheid en het milieu een grote rol spelen in de keuzen. De mens wordt bewuster van haar keuzes, maar toch wilt de grootste groep Nederlanders niet volledig zonder vlees leven. Zij kiezen ervoor om flexitariër te worden. Dit houd in dat je bijvoorbeeld maar twee keer in de week vlees mag eten en de rest van de week vegetarisch.

Nationale week zonder vlees

Keuze is reuze tijdens de Nationale week zonder vlees

Het aanbod in vegetarisch eten wordt dan ook steeds groter. In de supermarkt is de keuze reuze en op de menu kaart in restaurants vind je tegenwoordig ook genoeg vegetarische gerechten. Er komt steeds meer aandacht voor alternatieven en het wordt dus gestimuleerd vanuit de maatschappij. Overal zijn heerlijke vegetarische recepten te vinden, je kan er dus niet meer om heen!

Nationale week zonder vlees

Vegetarische restaurant week

Om in het thema te blijven. De vegetarische restaurant week is tegelijk met de nationale week zonder vlees van start gegaan. Je kan reserveren in een restaurant naar keuze en kiezen uit een vegetarische lunch, avondmaaltijd, 3-gangen diner, 4-gangen diner of 5-gangen diner. Heb je deze week wat extra inspiratie nodig om zelf aan de slag te gaan? Wij hebben er genoeg! Heb je de gnocchi met witte truffelsaus en parmezaanse kaas bijvoorbeeld al geprobeerd? Of anders dit lekkere pizza recept met mascarpone en lekker veel groenten. Kijk vooral even tussen de vega recepten op onze website. Succes!