Pizza recept met mascarpone en lekker veel groenten

Recept

Pizza staat vaak in het lijstje van junkfood of in ieder geval niet in het lijstje van gezond eten, maar pizza hoeft nog helemaal niet zo slecht voor je te zijn. Een kant en klare pizza valt hier helaas vaak wel onder. Dit komt door de conserveringsmiddelen, suiker en de smaakstoffen. Maar een bezoekje aan een goed Italiaans restaurant of zelf verse pizza maken is zo slecht dus nog niet. Het geheim voor het gezonde pizza recept zit hem in de ingrediënten en de juiste hoeveelheden. Uiteraard kan je er ook gemakkelijk een hele maaltijd van maken door lekker een salade erbij te maken. Wij hebben in ieder geval het perfecte recept voor een semi gezonde pizza.

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden terwijl je de pizza belegd. Voor dit recept gebruiken we kant en klaar pizza deeg, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dit zelf te maken. Voor het gemak gebruik je een pizza-kit waar de tomatensaus al bij zit. Rol het deeg uit en leg deze (op bakpapier) op een bakplaat. Verdeel de tomatensaus goed over het deeg, maar hou ruimte over voor de korst. Smeer lekker veel mascarpone over het deeg en dit hoeft geen dunne laag te zijn. Vervolgens beleg je het deeg verder met de rode ui en de groenten.

Tip om dit pizza recept nog lekkerder te maken

Smeer de randen van de pizza in met olijfolie en strooi hier wat peper, zout en oregano overheen. Dit maakt de korst nog lekkerder.

Pizza recept

De pizza mag nu in de voorverwarmde oven voor de komende 15 tot 20 minuten. Het enige wat jij nu alleen nog maar hoeft te doen is vrienden op bellen voor een gezellige pizza avond. Filmpje aan en een Limoncello erbij misschien? Zorg wel dat je genoeg pizza hebt, want iedereen zal er van smullen.