Hotspot: ZUID

Hotspot

Na een aantal keer bij het hippe Baut te hebben gegeten en van het luxe restaurant C te hebben geproefd, waren wij heel benieuwd naar het derde restaurant van Michel van der Eerde: Restaurant ZUID. 

Restaurant ZUID

De naam ZUID doet zijn naam eer aan natuurlijk; de locatie. Het restaurant zit aan de bekende Stadionweg in de buurt van het Olympisch Stadion en heeft een fijn terras waar bij aankomst de Zuid-borrelaars proosten op het weekend. Het restaurant is dan ook een fijne all-day hotspot, van lunch tot borrel. Wij kwamen voor het diner.

We kregen een mooi plekje aangewezen bij het raam, waar we lekker konden genieten van de laatste zonnestralen die over de Stadionweg straalden. De inrichting van het restaurant heeft natuurlijke tinten en huiselijke elementen. Het is een redelijk grote ruimte maar doordat het restaurant is opgedeeld in verschillende delen met fijne hoekjes geeft het een knus gevoel. We werden vriendelijk geholpen door Gabi die ons de keuze gaf tussen gerechtjes a la carte of een verrassingsmenu. Een verrassingsmenu? Daar hadden wij wel oren naar. 

Het eten

We begonnen met oesters en een frisse champagne om te proosten op onze zaterdagavond. Chef Richard Way kwam speciaal naar onze tafel om te vragen of wij bepaalde wensen hadden voor ons menu. Wat een service! We kozen voor een bijpassend wijnarrangement en dat is zeker aan te raden want dat maakte ieder gerecht perfect af. 

Restaurant ZUID

We begonnen met een Les Chardons Sauvignon Blanc uit Touraine en een zalm met een zachte soubise (uiensaus) wat smolt in onze mond. Het tweede gerecht was een romige witte asperge soep en ook daarbij kregen we een passend glas wijn. Hierna gingen we van een pittige steak tartare naar ons hoofdgerecht: malse lam met lamsoren (nee niet de echte oren maar de kruiden:)) en witte asperges met daarbij een Boschendal Merlot uit Zuid-Afrika. Ieder gerecht heeft een luxe gevoel door de geweldige opmaak en is een feestje voor in je mond.

Restaurant ZUID

Tussen de gerechtjes van Restaurant ZUID door kregen we duidelijke uitleg over iedere bijpassende wijn en de bediening is relaxt maar snel. We hadden even pauze nodig voordat we aan ons desert begonnen want de gerechtjes waren meer dan genoeg. Natuurlijk nieuwsgierig naar het laatste gerecht sloten we het diner af met een merengue van framboos, rabarber, mascarpone en vanille. Yum!

Naarmate de uren verstreken kreeg het restaurant een zwoele maar gezellige vibe. Het publiek is een goede mix van chique Zuidenaars maar ook jonge stellen, wat proostende vrienden en hippe meiden. Maar ook als je met een grote groep van plan bent te komen dan heeft het restaurant goede opties. Kortom, ZUID is veelzijdig maar zeker niet mainstream, en daar kom je voor in Zuid. 

Restaurant ZUID

Benieuwd naar de andere restaurants van eigenaar Michiel van der Eerde? Lees hier over BAUT en C Amsterdam.