Hotspot: Restaurant C Amsterdam

Hotspot

Eerder schreven wij al over BAUT en onze band met de Wibautstraat. Vroeger de lelijkste straat van Amsterdam, maar tegelijk ook de plek van Club Trouw en het Volkshotel. Michiel van der Eerde kreeg de kans om terug te keren waar het allemaal begon en opende in de allereerste locatie van BAUT, restaurant C. De melancholie over de locatie zoals wij die beschreven in het artikel over BAUT laten wij deze keer voor wat het is. Restaurant C Amsterdam is namelijk nieuw én vernieuwend.

restaurant c Amsterdam

Restaurant C Amsterdam

Beginnen bij het begin: C staat voor Celcius en het restaurant serveert lunch en diner op basis van tussengerechten en verdeeld in temperatuurzones. Het restaurant wil laten zien hoe belangrijk temperaturen zijn bij bereidingen van gerechten. Door te focussen op de temperatuurzones kan de gast ervaren hoe smaak en textuur veranderd bij bereidingen op 20-, 80-, 100- of 200 graden.

restaurant C Amsterdam

C Amsterdam – Celsius Sunday Lunch

Dat wij dol op avondjes uiteten zijn lijkt een beetje overbodig om te zeggen, maar tegenwoordig hebben wij ook een nieuwe hobby: warm en meerdere gangen lunchen in het weekend! Geloof ons, het maak je weekend een feestje en het voelt een beetje alsof je op vakantie bent ofzo. Toen wij bij de wekelijkse lunch van restaurant C Amsterdam mochten aanschuiven twijfelde we dan ook niet. Hoofd-bartender Milos Stanisic stelde voor om als pairing een cocktail-pairing te doen en het feest was compleet. Het doel van de cocktail-pairing is om de synergie tussen het restaurant en de bar te creëren, want C Amsterdam is meer dan een restaurant alleen.

Bar C

Voor in restaurant C Amsterdam bevindt zich de bar, oftewel Bar C. De cocktails van Milos staan hier in de spotlight. Alle technieken van zijn jarenlange ervaring brengt hij terug in de cocktailkaart. Van een easy-going aperitivo of infusions van klassiekers.

restaurant C Amsterdam

Psssst, onze geheime C Amsterdam tip? De Chef’s Table!