Hotspot: Black Smoke

Hotspot

Black Smoke Rotterdam, het grootste BBQ restaurant van Nederland!. Na het succes in Antwerpen is Rotterdam nu de volgende stap.

BBQ restaurant
Remko Kraaijeveld

Grootste BBQ restaurant

In de monumentale Van Nelle Fabriek in Rotterdam opende BBQ-goeroe én zelfverklaard pyro-culinair avonturier Jord Althuizen, samen met zijn Belgische BBQ-buddie Kasper Stuart, de eerste Nederlandse vestiging van Black Smoke. In Black Smoke Rotterdam komen BBQ-culturen uit alle windstreken bijeen in één uniek BBQ-restaurant, gevestigd op een eveneens unieke locatie. De iconische Van Nelle Fabriek heeft sinds 2014 de status van Unesco Werelderfgoed. De missie van de oprichters is om met Black Smoke Rotterdam gasten de veelzijdigheid van koken op open (houtgestookt) vuur in al zijn facetten te laten proeven én te laten beleven op een voor Nederlandse begrippen ongekende wijze.

BBQ restaurant
Remko Kraaijeveld

Hell’s Kitchen

Het hart van de venue bevindt zich een imposante open keuken waarin global-inspired BBQ centraal staat. Van klassieke yankee-style ‘low & slow’ BBQ-gerechten uit rechtstreeks uit de VS geïmporteerde smokers tot ‘hot &fast’ assado-style Zuid-Amerikaanse BBQ-klassiekers. Maar ook authentieke tandoori klei- ovens (voor onovertroffen Indiaas naanbrood) en de Japanse hibachi-grill, voor het bereiden van verfijnd Asian-BBQ-food, ontbreken niet. Spectaculair is ook de chefs table (tot twintig personen) met uitzicht op dat deel van de kolkende keuken waar de asadokruizen, vuurgestookte rotisserie grills en parilla’s staan. De Zuid-Amerikaanse parilla bestaat uit een V- vormig rooster dat schuin boven smeulende kleine gloeiende kooltjes van hout en houtskool hangt. Voor het oog van de aangeschoven gasten roosteren de BS- pitmasters live bombastische stukken vlees, tot aan complete varkens, lammeren en geiten aan toe.

BBQ restaurant
Remko Kraaijeveld

 Op zoek naar een ander stoer restaurant, met stoer eten? Restaurant De Bajes combineert street-art met streetfood. Lekker zelf aan de slag in de keuken kan natuurlijk ook, deze Insanity Burger doet zijn naam eer aan (en smaakt met een beetje oefening misschien wel net zo goed als bij Black Smoke).