Insanity Burger van Jaimie Oliver

Recept

Onze vrienden van MAN MAN hebben wel verstand van een goede hamburger. Als we eerlijk zijn kunnen we ze zelfs wel specialist noemen en dan vooral nadat ze lichtelijk (te) diep in het glaasje hebben gekeken. Een gewone hamburger voldoet dan niet en dus deelde zij het recept voor de insanity burger van niemand minder dan Jamie Oliver.

Bereidingswijze

  1. Draai het gehakt in het formaat van een hamburger. Wanneer je de burger iets vaster wilt krijgen, dan kan je er nog een scheutje water of melk aan toevoegen. Zet de burgers daarna afgedekt in koelkast.
  2. Snijd de ui in ringen en meng dit met een scheut witte wijn azijn en zout. Snijd daarna de augurk in plakken.
  3. De saus: snijd de ijsbergsla fijn en meng dit samen met 1 eetlepel ketchup, mayonaise, een halve theelepel tabasco en Worcestershire saus.
  4. Zet de saus apart en verhit een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie. Bak hierin de spek of bacon bruin en haal het uit de pan wanneer het klaar is.
  5. Snijd de broodjes open en bak één kant van ieder broodje in het overgebleven vet.
  6. Pak een andere pan en voeg daar braadboter aan toe. Haal de burgers uit de koelkast en bestrooi beide kanten met zout voordat ze in de pan gaat.
  7. Leg de burgers in de pan en draai na één minuut om. Smeer vervolgens een halve theelepel mosterd en een enkele druppels tabasco op elke zijde.
  8. Braad elke kant van de burgers weer één minuut en leg vervolgens het gebakken spek en de kaas erboven op. Dek de burger daarna af met een deksel om de kaas te laten smelten (dit duurt circa 30-60 seconden).
  9. Verdeel de saus (met sla) over de broodjes en leg daar de burgers bovenop. Garneer de burger met de ui en augurk. Serveer direct.
  10. Enjoy your meal!

Toch liever op de gezonde tour? Deze boerenkool salade is het perfecte alternatief.