Boerenkool detox salade met pesto Boerenkool detox salade met pesto

Boerenkool detox salade met pesto

Recept
Boerenkool salade
Credits: well and full

Herfst komt eraan en dat betekent voor ons twee dingen: hartverwarmend koken en ietsje beter voor onszelf zorgen dan we het afgelopen seizoen hebben gedaan. De zomer zat vol met lichte maaltijden en ingrediënten die we een jaar lang niet hadden gezien. Tijd om weer terug te gaan naar onze herfsttoppers als boerenkool en wortel. Onderstaand recept is de perfecte combinatie van die twee en door de boerenkool en de huisgemaakt wortel pesto is het een feestje om te eten en om te zien.

Credits: well and full

Deze boerenkool detox salade zorgt daar de ingrediënten niet alleen voor een heerlijke smaak, maar zet ook je lichaam aan het werk. Naast je maag gaat namelijk je lever er ook heel blij mee zijn. Laten we wel vooropstellen, de salade is gemaakt om lekker te zijn. Maar dat het een beetje goed voor is, is mooi meegenomen toch. Het recept is ook makkelijk om te maken en als je de oventijd niet mee rekent ook heerlijk snel. Als alles in de oven zit, kan je snel de pesto maken en verder weer gewoon wat voor jezelf doen.

Credits: well and full

De bereiding

  1. verwarm de oven op 220 graden
  2. was en droog de wortelen en aardappelen en snij beide in plakjes van ongeveer een halve centimeter
  3. Mix in een kom de gesneden aardappelen en wortelen met de kikkererwten. Voeg de olijfolie en alle kruiden toe en mix goed door elkaar.
  4. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier de groenten en aardappels en bak voor ongeveer 45-50 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen.
  5. Terwijl de groenten in de oven zitten, maak de pesto. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en mix tot je een mooie pesto hebt.
  6. In een andere kom mix de dungesneden boerenkool en pesto tot alle boerenkool bedekt is. Voeg vervolgens de geroosterde groenten, aardappelen, kikkererwten en bruine rijst toe. Mix alles lekker door elkaar.
  7. Voeg als je wil de Jalapeño en sesamzaadjes toe
  8. Genieten!
Credits: well and full

Meer inspiratie voor je herfstmaaltijden? Gewoon lekker hier klikken.