Hotspot: De Bajes

Hotspot

Het woord ‘Bajes’ is in het Nederlandse straattaal ‘gevangenis’ maar de oorspronkelijke Jiddische betekenis is eigenlijk ‘thuis’. Aan het Amsterdamse Rembrandtplein is het soms lastig om je “thuis” te voelen als “echte” Amsterdammer. Inmiddels zit Street Art restaurant De Bajes alweer een tijdje aan dit befaamde plein. Zouden we ons hier dan eindelijk thuis voelen of is het een typisch ‘Rembrandtplein restaurant’?

Rembrandtplein restaurant

‘Rembrandtplein restaurant’ wat is dat dan?

Een menukaart met foto’s van het eten zou er niet misstaan en het is in ieder geval geplastificeerd. Elke gerecht is een deal en een biertje is standaard een halve liter. Uiteraard niks van dat al bij De Bajes. Het restaurant heeft een indrukwekkende kunstverzameling. Kunstenaars als Ben Eine, Fanakapan, D*Face, The London Police, Hugo Kaagman, Jaune, Laser 3.14 en Cranio hebben hun werk op de muren gezet. De grote ruimte is daarmee gaaf aangekleed en het is gelijk duidelijk: dit is niet je standaard Rembrandtplein restaurant.

Rembrandtplein restaurant

Food, Drinks & Party

Bij de Bajes koken Chef-kok Niels en zijn team een internationale keuken. Spannende nieuwe gerechten, klassiekers met een twist maar ook een goede steak ontbreekt nooit op onze kaart. Vrijdag begint de borrel bij De Bajes altijd op tijd en neemt een dj het later over. Op zaterdag sturen diezelfde dj’s het volume tegen het rood om er een groot feest van te maken. Bij De Bajes bieden ze een podium voor jong talent maar ontvangen ook gevestigde namen. De Bajes is daarmee dus een one-stop-shop voor toeristen én Amsterdammers op zoek naar een maal, een goed drankje, een feestje en dat allemaal in een gave omgeving.

Rembrandtplein restaurant

Eerder schreven wij al over restaurant The Gaia dat ook al haar deuren opende aan het Amsterdamse Rembrandtplein. Hiermee komen er toch steeds meer plekken om beter te eten aan dit drukke plein in Amsterdam. Gok jij het erop?