Spicy zoete aardappelfriet met frisse avocadodip

Recept

Zoete aardappel is een van de leukste groente voor dit seizoen. Inmiddels het hele jaar door in de keuken te vinden, en dus kun je met zoete aardappels spicy friet het hele jaar op tafel zetten. Om een vullende maaltijd van je friet te maken kun je ook even onze pulled ‘pork’ burger uitproberen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bri & Anguel (@evergreenkitchen_) op

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar en zet die aan de kant.
  2. Mix in een grote kom de olijfolie, paprikapoeder, kurkuma, chilivlokken en wat zout bij elkaar. Snij de zoete aardappels in reepjes en doe ze in de kom. Gebruik je handen om de friet met de kruidenmix te mengen.
  3. Verdeel de zoete aardappels over de bakplaat en bak de friet voor 30 minuten.
  4. Maak ondertussen de dip. Ontpit en snij de avocado in stukjes. Doe de avocado in een keukenmachine en voeg de knoflookpoeder toe. Halveer de limoenen en pers het sap over de avocado. Hak de koriander fijn en doe die bij de mix. Giet de yoghurt als laatste bij de dip en pureer alles tot een glad goedje.
  5. Serveer je zoete aardappel friet op een bord of als leuke verandering in puntzakken met de avocadodip on the side.