Vegan pulled “pork” sandwich

Recept

Dun gesneden shiitake and portobello overgoten met je favoriete bbq-saus zorgen ervoor dat dit vegan broodje pulled “pork” perfect is voor een feestje of picknick in het park. Vergeet de grill, deze broodjes zijn super easy en snel klaar. Let maar op, iedereen gaat hier van smullen.

Er zijn inmiddels super veel vegan varianten van bekende vleesgerechten. Aangezien wij bij Foodini dol zijn op alle champignons en stiekem ook op simpele ingrediënten en recepten, werd deze heel snel één van onze favorieten.

Belangrijk is om de champignons super dun te snijden waardoor je het effect krijgt van pulled pork. Hierdoor krijg je eigenlijk een beetje de structuur van vlees. Daarna je favoriete bbq-saus erbij en beetje inkoken tot het nice & sticky is.

Shiitake

Maak deze heerlijke broodjes in 3 simpele stappen:

  1. Snij alle champignons lekker dun en in zo lang mogelijke slierten. Verhit de olie in een grote pan op een niet te hoog vuurtje. Zodra de olie heet is, voeg de champignons en gesneden ui toe en roer voorzichtig voor ongeveer 5-7 minuutjes.
  2. Zet het vuur hoger en voeg zout en peper toe. Blijf bakken tot de champignons een beetje krokant beginnen te worden en de uien karameliseren, wat ongeveer 5 minuten zou moeten duren.
  3. Zodra de champignons en uien klaar zijn voeg je favoriete bbq-saus toe en roer totdat alles helemaal goed bedekt is met de saus. Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat ongeveer 15 minuutjes inkoken, zodat je een dik en plakkerige saus overhoudt.

Serveer het mengels met de toppings op de hamburgerbroodjes en geniet.

vegan
vegan pulled “pork”