Zalmtaco’s

Recept

Taco’s, wij houden er zo van. Vooral die gemaakt met echte maistortilla’s en uiteraard zo vers mogelijk. In Amsterdam zijn er een paar plekken waar wij ze graag eten en die zullen wij dan ook snel met jullie delen. Eerst delen wij dit recept om ze thuis te maken, met overheerlijke verse en gerookte zalm. Zalm taco’s dus.

zalmtaco

Bereiding

  1. Frituur echte maistortilla’s zodat ze lichtgeel en krokant zijn. Laat deze even uitlekken op wat keukenrol papier. 
  2. Snijd de rauwe zalm in grote plakken en stop deze in een platte schaal. Giet hier gekookt water over zodat de zalm geblancheerd wordt. Na 1 minuut de zalm eruit zeven en stop die in ijswater. Snijd daarna de zalm in kleinere stukjes stop deze in een bak of schaal.
  3. Snijd de sjalotjes, bieslook en gerookte zalm fijn en voeg toe aan de verse zalm.
  4. Voeg limoenzest, zout, peper en Kewpie mayo toe. Meng het voorzichtig door elkaar zodat de zalm niet breekt.
  5. Snijd tomaten in partjes en vervolgens ook het zachte, slijmerige gedeeltje (waar de pitjes zich in bevinden) uit het partje. Houd het partje nu zo vast dat deze plat tegen de snijplank aan ligt. Snijd het partje in de lengte in lange reepjes en daarna door de breedte waardoor je tomaatblokjes (brunoise) overhoudt. Doe deze in een apart bakje.
  6. Snijd de koriander fijn en doe dit bij de tomaat. Voeg limoenzest en limoensap toe.
  7. Gebruik de ijsbergsla en rasp wat radijsjes voor een klein bittertje. Snijd deze in fijne reepjes.
  8. Leg wat zalmsalade op de gefrituurde tortilla en doe hier vervolgens de tomatensalade op. Doe de ijsbergsla reepjes en de radijs er ook op en je kunstwerkje is klaar.

Verder hebben wij ook wat fijne Zuid-Amerikaanse restaurants op een rij gezet. Mocht je niet willen koken.