Warme chocolademelk met vanille en marshmallows

Recept

Thuiskomen met de geur van vanille en chocola of  in een café zitten en je handen opwarmen aan de mok met chocolademelk voor je neus. Het klassieke winterdrankje kunnen we weer ongestoord in liters drinken. Met dit recept haal je het beste uit de winter naar boven.

warme choco

Bereiding

  1. Verhit de melk en room met een beetje suiker in een steelpannetje op middelhoog vuur. Snij het vanillestokje door midden en schraap het merg eruit, voeg het dan toe aan de melk. Hak ondertussen de chocolade en doe het in een kommetje. Zodra er kleine bubbels ontstaan in de melk, weet je dat het heet genoeg is en kan het vuur uit.
  2. Doe het kommetje met chocola in de magnetron voor 30 seconden met onderbrekingen, dus haal het kommetje regelmatig uit de magnetron om de chocola te roeren tot een glad goedje. Wanneer alles gesmolten is kan het bij de hete melk gegoten worden, maar houdt een klein beetje over voor later. Roer het bij elkaar tot alles goed is gemixt.
  3. Verdeel de chocolademelk in 3 mokken en doe de mini marshmallows bovenop. Giet de overgebleven gesmolten chocola over alles heen en voila!
  4. Wil er een meesterwerk van maken? Neem een keukenbrander en ga voorzichtig langs de marshmallows.

Heerlijke chocolademelk, maar niks om bij te eten? Geen zorgen check onze pumpkin spice cupcakes of pecan pie recepten om in de stemming te komen.