Pumpkin pie cupcakes

Recept

Vergeet de doorsnee vanille, chocolade – en citroencupcakejes die je gewend bent, hier is de cupcake die je nodig hebt dit seizoen! Deze cupcake is geïnspireerd op de wel bekende pumkin pie. Aangezien niet iedereen het geduld heeft om die te maken, hebben wij een perfect alternatief gevonden in vorm van een cupcake. Verwen jezelf met deze variatie!

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden en vul de 12-cups bakvorm met papieren cupcakevormpjes. Giet olie in een kleine kom en smeer met en kwast de vormpjes goed in.
  2. Mix in een grote kom de bloem, bakpoeder, baksoda, een snufje zout en pumkin spice samen.
  3. Mix in een aparte kom de pompoenpuree, gecondenseerde melk, suiker, eieren and vanille-extract samen.
  4. Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar en mix tot het een gladde mengsel wordt.
  5. Giet driekwart van de cupcakevormpje vol en bak het ongeveer 25 minuten.
  6. Laat de cupcakes een halfuurtje afkoelen. Spuit flink wat slagroom op de cakejes  en strooi er een beetje pumpkin spice over heen.