Pompoensoep met kaneel en….slagroom!

Recept

Lente is eindelijk daar, maar dat wil misschien helemaal niet zeggen dat je al gedag wil zeggen tegen die heerlijke winterse gerechten. Ovenschotels zoals deze met aardpeer en Parmezaanse kaas of de altijd welkome pompoensoep. Dit keer een zoete variant op de winterse squash. Uit eigen ervaring kunnen wij vertellen dat het lekker snijden van een pompoen vaak een reden is om de vrucht gewoon maar links te laten liggen. Vanaf nu is dat niet meer nodig, Foodini to the rescue met deze handige tips: prik met een vork een paar gaten in de schil en verwarm 2 minuten in de magnetron en de schil is veel makkelijker om te verwijderen. 20 minuutjes op 200 graden in de oven werkt ook heel goed.

pompoensoep

Bereiding pompoensoep

  • Snijd de pompoen in stukken, pel en snipper de uien en snijd de appels in vieren. Verhit olie in een hoge pan, fruit het uitje en voeg de pompoen en de appels toe. Blijf omscheppen en aanbakken.
  • Voeg de nootmuskaat en kaneelpoeder toe.
  • Overgiet met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Peper en zout naar smaak toevoegen en eventueel basterdsuiker voor een extra zoetje.

De soep circa 20 minuten zachtjes laten koken en af en toe roeren. Vervolgens met de staafmixer pureren, proeven en eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Voor de garnering klop je de slagroom en voeg de kaneel, nootmuskaat en een snufje peper en zout toe. Schep dit op de pompoensoep en versier het met wat klein gesneden peterselie.

Eet smakelijk.