Gebakken aardperen met Parmezaanse kaas, tijm en citroen

Recept

Deze vergeten groente mag wel wat meer aandacht krijgen! Aardpeer heeft namelijk veel smaak en kunnen net zo gebruikt worden als een Hollandse aardappel. Je kan aardperen dus in van alles verwerken en ze zijn ook perfect voor de koude winterdagen! Aardperen hebben ook een zoetige smaak met een hint van noten. Heerlijk in een ovenschotel voor bij een stuk gebraden vlees en een frisse salade!

aardperenBereiding aardperen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Meng in een kom de room, het citroensap, knoflook, de helft van de tijm en het grootste deel van de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de plakjes aardpeer erdoor.
  4. Doe het mengsel over in een ovenschaal.
  5. Meng de broodkruimels met de rest van de tijm en kaas. Strooi de gekruide broodkruimels over de aardpeer en besprenkel met een beetje olijfolie.
  6. Bak de aardpeer ongeveer 30 min in de oven.