Pizza uit de pan!

Recept

Vroeger als kleine jongen mocht ik op mijn verjaardag altijd kiezen wat wij aten. Stiekem wilde ik altijd bloemkool met kerriesaus (rare jongen), maar ik wist dat als ik dat koos mijn vriendjes nooit meer op mijn verjaardag zouden komen en dus werd het mijn tweede liefde: pizza!

Het aller-aller-leukst was dan natuurlijk wanneer je zelf alle toppings erop mocht gooien die je wilde. Culinair was anders (want allés ging erop), maar zelf gemaakt smaakte het natuurlijk prima. Terugdenkend aan vroeger, gaan wij gewoon weer lekker zelf pizza maken. Met kinderlijke enthousiasme maar wel een lekker makkelijke variant dan, pizza uit de pan namelijk. Geen moeilijk deeg dat moet rijzen maar gewoon gelijk de pan in kan. Let’s go.

Pizza uit de pan maken doen we zo

Stap 1: doe de zure room (of karnemelk), bloem en eieren in een grote kom. Mix eerst de bakpoeder met de azijn en voeg daarna toe aan het beslag. Goed mixen.

Stap 2: Giet het beslag in een goed geoliede pan

Stap 3: voeg alle toppings die je lekker vind toe (zie hieronder voor inspiratie) en strooi de geraspte kaas erover. Deksel op de pan en bak de pizza zo’n 15 minuutjes.

Pizza Quattro Formaggi Perfecto

Vega en oh zo lekker. Je bekende 4 kazen pizza, maar dan net even lekkerder. Geloof ons.
Verdeel de pizzasaus over het deeg, verdeel de kazen eerlijk over de pizza, bestrooi met venkelzaad en wat chilivlokken en you’re good to go.

Pan Pizza Porchetta

Pepperoni is Nederlands favoriet, maar wat ons betreft is het tijd voor verandering. Porchetta is een overheerlijke Italiaanse varkensrollade met een krokant velletje to die for. Varkensvlees is natuurlijk beste vriendjes met mosterd en zo ook op deze pizza.

Besmeer het deeg met de mosterd en verdeel de mozarella en porchetta over het deeg. Bestrooi het geheel met wat Parmezaanse kaas en de salsa verde. Ook heel erg lekker met een koud biertje ernaast.

Vietnamese pizza met gekarameliseerde garnalen

Misschien van de drie de het meeste werk, misschien de verrassendste, maar toch ook zeker misschien wel de lekkerste.

Laat de suiker in een pan rustig smelten met het water, tot er een bruin caramel achtig goedje ontstaat. Voeg dan de garnalen, gesnipperde sjalot en knoflook, chili en vissaus toe en bak de garnalen gaar. Wanneer deze gaar zijn verdeel je alles samen met de mozarella en Parmezaan over het deeg en bak je de pizza gaar. Bij serveren nog even de koriander erover en je bent klaar om verrast te worden.

pizza

Wist je dat pizza dus ook gewoon als ontbijt kan?

Bekijk ook