Low carb ontbijtje: ei “pizzaatjes’ met bacon en pecorino

Recept

Low-carb, best wel een code woordje in sportland. Carbs, oftewel koolhydraten zijn volgens veel dieet-guru’s een flinke boosdoener. Nu zijn wij geen dieet-guru, maar af en toe low carb recepten die laag in calorieën zijn delen, dat kunnen wij dan weer wel. Dit keer “pizzaatjes” van ei, dus zonder deeg, maar met overheerlijke Pecorino en wat bacon. Deze twee ingrediënten zorgen wat ons betreft al voor genoeg zout in het gerecht, vandaar alleen wat peper als kruid. Ohja, hadden we al gezegd dat ze verdomd makkelijk zijn, en je heel erg indruk maak wanneer je deze baby’s tevoorschijn tovert bij ontbijt of lunch? Let’s go dan maar he?

Bereiding low carb recepten: ei pizzaatjes

Split de eieren zo dat het eiwit in een grote kom zit en de 4 eigelen in een aparte kleine kom. Klop het eiwit met een garde totdat je een stijve substantie hebt. Lepel vervolgens de kaas, bieslook en bacon erdoorheen. Maak van deze substantie 4 “pizaatjes” op een met bakpapier bekleedde ovenschaal en maak in elk pizzaatje een diep putje in het midden. Bak het eiermengsel op 230 graden voor ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens per pizzaatje een eigeel toe in het putje en bestrooi met verse peper. Bak vervolgens verder in de oven voor ongeveer 2-3 minuten tot het eigeel gestold is. 

low carb recepten

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren