Acht handige ei-tips die je altijd al had willen weten Acht handige ei-tips die je altijd al had willen weten

Acht handige ei-tips die je altijd al had willen weten

Inspiratie

Hollanders zijn er dol op en zo met de Paasdagen die eraan komen zijn ze helemaal niet meer aan te slepen: eieren. Maar naast dat ze heerlijk (en gezond zijn), vormen ze soms ook een bron van irritatie. Dit is niet langer het geval, met deze acht geweldige Foodini ei-tips. Lekker allemaal eieren koken.

Tip 1 – eierschaaltjes in je eiwit

Komt er tijdens het breken van je eitje per ongeluk een stukje eierschaal in je eiwit terecht? Geen probleem met de eerste van onze ei-tips! Maak je vingers een beetje nat om het stukje schaal er gemakkelijk uit te vissen. Een extra tip, is het gebruiken van de halve eierdop. Zorg tijdens het breken dat beide helften heel blijven en gebruik een helft om het stukje eruit te scheppen.

Tip 2 – omelet in vormpjes

De siliconen-vormpjes waar je normaal gesproken je koekjes mee bakt, kun je voor veel meer dingen in de keuken gebruiken. Zo hebben wij ze laatst gebruikt om een mooie vorm te creëren van de slagroom in deze pompoensoep met kaneel en slagroom. Maar, hoe leuk is het om ze te gebruiken om je eitje in te bakken! En tevens super simpel: klop de eieren in een kommetje, pak een pan en verwarm hierin wat boter of olie, leg de siliconen-vormpjes in de pan en giet een laagje van ongeveer 1 centimeter van de opgeklopte ei in de vormpjes. Zo maak jij een vrolijk omelet in de vorm van bijvoorbeeld een hartje of een ster.

Tip 3 – eieren koken met een vers ei!

Vind je het ook altijd lastig om te bepalen of je ei nog vers is of niet wanneer je bijvoorbeeld gaat eieren koken. Nou, dat is dus verleden tijd. Pak een glas en vul deze met water, laat het ei rustig in het glas glijden. Is je ei vers? Dan zakt het naar de bodem. Blijft het ei drijven? Dan kun je het ei beter weggooien! Altijd handig even te doen voordat je gaat eieren koken.

eieren koken
Ook een leuk eitje..

Tip 4 – (af)knapper

Knapt jouw ei wel eens tijdens het koken, waardoor het hele water wordt gevuld met het eiwit? Prik voorafgaand aan het koken een klein gaatje in het ei, hierdoor zal je merken dat je ei niet meer knapt of breekt!

Tip 5 – het gouden ei

Ooit gehoord van een gouden ei? Een gouden ei is een ei dat je voor het koken schudt, zodat het eigeel en -wit zich mengen. Als het ware eet je dan een gouden ei!

Tip 6 – super snel ontbijt

Snelle versie van de scrambled eggs of een culinair slordig omelet? Klopt de eieren lobbig op en giet het mengsel in een mok. Plaats de mok voor 45 seconden in de magnetron en je hebt je scrambled egg. Voor het omelet giet je het mengsel en wat roomboter of olijfolie in je tosti-ijzer. Wil je er ook bacon bij eten, zonder het fornuis te gebruiken? Wikkel de bacon dan in zilverfolie en ga voor een paar minuten met een strijkijzer over de folie heen.

eieren koken

Tip 7 – huisgemaakte mayo

Wist je dat je ook super gemakkelijk je eigen mayonaise kunt maken? Meng simpelweg een ei met een eetlepel olijfolie en citroensap, et voilà.

Tip 8 – altijd luisteren naar de tandarts (over ei-tips?)

Je ei snijden in dunne plakjes, zonder het gebruik van een eisnijder? Gebruik een stuk flosdraad! Span het flosdraad tussen twee vingers en haal het gekookte eitje hier langs af.