Verrassend lekkere pastinaak en bloemkool soep

Recept

Voor de mensen die niet zo bekend zijn met pastinaak is dit recept voor pastinaak soep een perfecte introductie. Zelf soep maken is leuk, gezond en een makkie. Voor dit recept heb je wel een staafmixer nodig om het aan het eind allemaal te pureren. Pastinaak is misschien niet het eerste waar je aan denkt in de lente, maar zo samen met de bloemkool wordt het een fris en hartverwarmend soepje.

pastinaak soep

Bereiding pastinaak soep

  1. Snij de ui, bloemkool en pastinaak in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de gesneden groente toe. Dek de pan gedeeltelijk af en laat de groenten lekker fruiten voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Rooster de venkel- en korianderzaad met een snufje zout in een aparte pan voor een paar minuten. Maal de kruiden met een stamper en vijzel tot een fijne poeder. Dit kan gewoon met je normale keukenvijzel.
  2. Voeg knoflook, chilipepers en de gemalen kruiden toe aan de groenten die aan het sudderen zijn. Laat alles 5 minuten doorkoken terwijl je rustig roert. Rasp wat citroenschil en voeg die toe aan de groenten voor een frisje. Snij daarna de citroen doormidden en knijp beide helften leeg in de pan. Giet de groentebouillon in de soeppan en laat het sudderen voor 30 minuten tot alle groenten zacht zijn. Hou het tussendoor een beetje in de gaten.
  3. Pureer alles in de pan met een staafmixer tot het een glad goedje wordt. Verdun met met water als dat nodig is. Serveer de soep in diepe kommen. Hak de koriander in grove stukken en strooi die over de soep.

En wat drinken we daar dan bij? Wij schreven een gids voor de perfecte wijntjes. Proost. Uiteraard hebben wij op de website meerdere soeprecepten, dus je kan je hart ophalen als je een soepliefhebber bent (net als wij zijn).