Haal een stukje Scandinavië in huis met Zweedse gehaktballen

Recept

De Zweedse gehaktballen, oftewel Köttbullar, ken je natuurlijk van onze geliefde woonparadijs IKEA. Toch weten we als geen ander dat er niets boven huisgemaakte gerechten gaat. Dus kom bij van je dag met deze Zweedse gehaktballen die ook nog eens koolhydraat-arm zijn!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Self Proclaimed Foodie (@krissy_selfproclaimedfoodie) op

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een grote kom en zet die even aan de kant.
  2. Rasp de courgette in een kom en klop er een ei bij. Breng op smaak met de gehakt kruidenmix en zout. Giet het mengsel dan bij het gehakt en kneed het met je handen tot het goed is gemixt.
  3. Rol balletjes van het gehakt en smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak iedere kant 3 tot 5 minuten. Wanneer de kanten een beetje bruin zijn geworden, kan het vuur wat zachter.
  4. Mix in een kan de kippen bouillon, slagroom en mosterd met elkaar en giet het in de pan. Laat het voor 15 minuten sudderen tot de saus dik is geworden.

Deze Zweedse gehaktballen gaan goed samen met gepofte aardappel met ragout van noorzeekrab of een lichte bietencarpaccio met pistachepesto.