Begin het nieuwe jaar goed met Keto knoflookbrood

Recept

We beginnen het nieuwe jaar goed met een niet-zo-doorsnee versie van knoflookbrood, die naast smakelijk ook keto vriendelijk en glutenvrij is. Dit Keto knoflookbrood is lekker voor de lunch of als bijgerecht voor bij de uiensoep met Parmezaanse kaas.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ketomumwifelife (@ketomumwifelife) op

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een bakplaat klaar bedekt met bakpapier. Zet de plaat even aan de kant.
  2. Mix in een magnetron veilige kom de mozzarella, amandelmeel, roomkaas, bakpoeder en zout met elkaar. Hak een teentje knoflook en peterselie fijn en doe die bij de mix. Zet de kom in de magnetron voor 1 minuut, tot de kaas is gesmolten. Klop daarna de ei met het deeg.
  3. Verplaats het deeg naar de bakplaat en geef het deeg een ovale vorm terwijl je het voorzichtig plat drukt.
  4. Smelt in een klein kommetje wat boter. Smeer met een kwastje het mengsel over het brood.
  5. Bak het knoflookbrood 15 tot 17 minuten en serveer het met marinara of een andere saus naar keuze als dip.