Dunne uiensoep met Parmezaanse kaas

Recept

Soep doet het altijd goed tijdens de herfst en winter. Het is makkelijk én lekker. Deze dunne uiensoep heb je zo gemaakt en kan je nog lang bewaren. Bijvoorbeeld voor een keer tijdens de lunch of als je geen zin hebt om te koken! Je kan met deze soep zelf bepalen hoe sterk van smaak je ‘m wil hebben. Laat je de smaken lang inkoken dan krijg je natuurlijk een erg uiige smaak. De kaas kan hier dan goed als tegenhanger gebruikt worden. Dit is ook een goed recept om in te zetten met de feestdagen!

 

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui op laag vuur in ongeveer 10 min bruin.
  2. Schep de ui op een bord.
  3. Strooi de bloem in de pan en roer 2 min. De bloem moet lichtbruin zijn.
  4. Giet er beetje bij beetje meer bouillon bij.
  5. Doe de ui weer in de pan en houd de uiensoep 20 min tegen de kook aan.
  6. Haal de pan van het vuur en breng de uiensoep met zout en peterselie op smaak.
  7. Giet in een kommetje en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe of op een getoast stokbroodje.