Stoofpotje van kabeljauw met prei en truffelaardappelen

Recept

Soms kan een lekker stoofpotje precies zijn wat je nodig hebt. Je vult een potje met wat goede ingrediënten en plaatst deze in de oven, zo  simpel én lekker kan het zijn. Vooral als je geen zin hebt om je uit te sloven in de keuken, maar wel zin hebt in een goede maaltijd is dit het ideale gerecht! Met wat extra olijfolie gaart de kabeljauw mooi op een lagere temperatuur. Om de checken of deze gaar is prik je er in met een vork. Komen de stukjes goed los dan weet je dat je aan tafel kan!

stoofpotjeBereiding stoofpotje

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bestrijk 4 potjes met olie.
  3. Schil de aardappelen en snijd vervolgens in blokjes.
  4. Was en snipper het preiwit, doe de groenten in een kom en meng met olijfolie en wat zout.
  5. Verdeel over de potjes, dek af en laat 20 minuten garen in de oven.
  6. Meng voor de saus de mosterd en een snufje zout en peper door de room.
  7. Snijd de kabeljauw in 8 stukken en voeg aan ieder potje 2 stukken vis toe.
  8. Besprenkel de potjes met een eetlepel olijfolie en 1-2 eetlepels saus.
  9. Stop de potjes nu zonder deksel terug in de oven.

Drinken we natuurlijk een lekker wijntje bij.