Tiramisu Al Limoncello

Recept

Tiramisu is een klassiek dessert uit de Italiaanse keuken. Iedereen kent het, maar heb je het ooit wel eens zelf gemaakt? En heb je het al eens geprobeerd te combineren met een ander Italiaans ingrediënt? Bij dit recept hebben wij gekozen voor de toevoeging van de frisse Italiaanse citroenlikeur: Limoncello. Heerlijke toevoeging aan het traditionele recept en een frisse afsluiting voor een zomers diner.

Italiaanse keuken

BEREIDING TIRAMISU AL LIMONCELLO uit de Italiaanse keuken

  1. Rasp de citroenen en bewaar het rasp. Pers de geraspte citroen en meng het citroensap met de limoncello.
  2. Nu ga je de helft van je savoiardi (of lange vingers) dopen in het mengsel en leg ze op de onderste laag van een schaal.
  3. Klop de mascarpone met de slagroom en de poedersuiker met een mixer tot een glad en romig mengsel. Daarna roer er de rasp van de citroen door.
  4. Schep de helft van het mascarponemengsel op de savoiardi (of lange vingers). Daarna bedek je dit met een nieuwe laag savoiardi, maar ook deze moet je eerst dopen in de mix van citroensap met limoncello.
  5. Schep hier de rest van het mascarponemengsel op en strijk de bovenzijde mooi glad. Garneer met citroenrasp en zet de schaal tiramisu minimaal een uur in de koelkast om goed op te stijven.

Wil je liever de traditionele variant van tiramisu maken? Kijk dan voor deze klassieker! Of maak zelf je eigen Limoncello