Empanadas met scherpe chimichurri

Recept

Empanadas! Veelal in Zuid Amerika gegeten en gevuld met hartige ingrediënten. Je kan het eigenlijk zien als een gevuld pasteitje dat op meerdere manieren klaar gemaakt kan worden. Zo worden empanadas ook wel gefrituurd. Perfect voor als lunch of avondeten met een scherpe chimichurri saus en een salade of rijst. Het fijne aan empanadas is dat je zelf kan kiezen wat er in de vulling gaat, van traditioneel naar minder traditioneel!

Empanadas

Bereiding

  1. Snipper de witte ui en knoflook fijn.
  2. Snijd ook de peper en paprika fijn.
  3. Verhit in een pan een scheut olie en fruit de ui, groene of rode peper.
  4. Als de ui een beetje glazig is voeg dan de paprika, mais en de bonen toe.
  5. Voeg nu de knoflook toe samen met de oregano en komijn.
  6. Voeg de tomatenpuree ook toe en meng goed samen.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  8. Neem een vel van de hartige taartdeeg en plaats een kom ondersteboven op het vel om een cirkel uit te drukken.
  9. Doe wat van de vulling op de helft van de cirkel en plaats te andere helft over de gevulde.
  10. Druk de randen dicht met een vork.
  11. Bak de empanadas ongeveer 20 minuten tot goudbruin. Serveer met chimichurri saus en crème fraîche of een salade!