Dimsum met varkensvlees

Recept

Dit recept is van Johnnie Mountain, de chef en eigenaar van het Londense restaurant The English Pig, misschien wel een van onze favoriete dim sum recepten. De beste man is expert in het bereiden van varkensvlees en naast dat dit recept wellicht een kleine uitdaging is, is het ook meer dan de moeite waard. En als het niet de eerste keer lukt, gewoon opnieuw proberen. Echter, you win sum, you lose sum, you dim sum.

Dim sum recepten

Dim sum recepten: Dimsum met varkensvlees

  1. Maal het vlees in 1-2 minuten fijn in een keukenmachine. Voeg de garnalen toe en maal ze ongeveer 6-8 keer op de pulseerstand. Voeg vervolgens de waterkastanjes en lente-uitjes toe en maal nog 4-6 keer. Doe het mengsel in een kom en roer de gember, oestersaus, sojasaus en suiker erdoor.
  2. Leg een wontonvel op een snijplank. Schep een theelepel van het gehaktmengsel in het midden en bestrijk het vel met water. Breng de hoeken van het vel in het midden bijenkaar en draai ze dicht om een ‘buideltje’ te maken. Leg het buideltje op een met plasticfolie beklede bakplaat en dek hem af met plasticfolie zodat hij niet uitdroogt. Herhaal dit met de resterende vellen, tot u alles heeft opgebruikt.
  3. Bekleed een grote stoommand met bakpapier. Leg de buideltjes in de mand zonder dat ze elkaar raken, dek ze af en stoom ze 6-8 minuten boven een wok of pan met kokend water. Stomen kan in een mand met meerdere lagen of in porties.
  4. Meng voor de dipsaus de sojasaus, azijn, suiker en sesamolie met 4 eetlepels water en strooi er wat lente-ui en chilipeper over.
  5. Strooi wat bieslook over de dismum en serveer met de dipsaus.

Dim sum recepten

Lekker koud biertje erbij? Wij gaan zomers altijd ontzettend goed op een frisse IPA en deze van Nederlandse bodem zijn super lekker.