Deze Shepherd’s Pie is klaar in een halfuur

Recept

Voor de Shepherd’s Pie sta je meestal veel uurtjes in de keuken, maar daar hebben we niet altijd evenveel zin in. Met dit recept maak je de shepherd’s pie in de helft van de tijd maar net zo lekker!

shepherd's pie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snij ze daarna in stukken. Vul een pan met heet water en doe de aardappels erbij. Kook voor 20 minuten.
  2. Verhit olie in een pan en bak het gehakt met een snufje zout en peper. Bak voor 2 minuten. Hak de ui en knoflook fijn en doe die bij het gehakt. Blijf roeren en bak het gehakt bruin.
  3. Doe de bevroren groenten in de pan. Schep de tomatenpuree en bloem erbij terwijl je roert. Giet dan het water in de pan en breng op smaak met zout en peper. Laat het sudderen voor 5 minuten.
  4. Haal de aardappels van het vuur wanneer ze gekookt zijn en giet ze af. Doe de boter en melk in de pan en stamp de aardappels tot een puree. Breng op smaak met zout
  5. Zet een ovenschaal klaar en doe daar het gehakt met groente in. Smeer de aardappelpuree uit over het gehakt. Strooi peper als finishing touch en schuif daarna de schaal in de oven. Bak voor 30 minuten.

Zoek je nog een lekkere dessert voor bij je Shepherd’s pie? Dit is het recept voor Engelse Trifle. En het is nog vegan ook!